Încă o fetiță care l-a luat pe ”NU” în brațe

Sep 19, 2015 by

Încă o fetiță care l-a luat pe ”NU” în brațe

Veneam seara spre casă, pe un drum care urma să dureze mai bine de 10 minute, cu mașina. Obosite și gata să adoarmă în scaunele lor, fetele mă roagă să le spun o poveste.

Îmi amintesc, brusc, de titlul poveștii despre fetița care l-a luat pe ”NU” în brațe.*

Nu mai știu conținutul, însă nu mi-e greu deloc să improvizez.

A fost odată o fetiță care începuse să spună ”nu” oricărui lucru oferit de părinții sau bunicii ei. Nu știm motivul pentru care se hotărâse să facă asta de dimineața până seara, dar se întâmpla cam așa:

Când bunicul îi făcea clătite, ea spunea ”Nu! Nu vreau clătite azi! Vreau budincă!” și atunci bunica îi făcea o porție de budincă… Iar când o invita la masă, fetița arunca un ochi în castronel și refuza din nou: ”Nu mai vreau budincă! Vreau prăjitură cu mere acum!”.
… Când mămica ei îi pregătea ciorbă, voia supă. Când primea supă cu găluște, voia cu tăieței. Când tatăl ei o invita la o plimbare cu bicicleta, ea voia să se joace cu mingea. Când ieșeau cu mingea în parc, voia să se întoarcă acasă după trotinetă.
… Când i se spunea o poveste cu prinți și prințese, voia una cu iepurași și căței. Când i se spunea una cu animale, voia una cu magie, împărați și regi.
… Când prietenele ei o invitau la joacă, voia să se joace singură. Când rămânea singură, plângea de plictiseală și voia să se joace cu ceilalți copii.
… Când era ora de culcare, voia să se joace. Când era ora de trezire, nu voia să se dea jos din pat.

Scenele de poveste curgeau una după cealaltă, din tolba noastră plină cu experiențe de acest fel. 🙂 Însă, după ce m-a ascultat cu atenție preț de câteva minute, Sofia a exclamat:

– Hei, eu nu voiam să-mi spui o poveste despre mine!

*p.s. Recitită acum, cu minte de adult, povestea asta n-are nicio noimă, de fapt.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. In curand o sa spun si eu aceasta poveste fetitei mele inainte sa adoarma. Are 2 ani si NU este cuvantul ei preferat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.