Carte de citit și colorat pentru atunci când ne e DOR de MARE

Jul 16, 2015 by

Carte de citit și colorat pentru atunci când ne e DOR de MARE

Într-una din serile trecute, pentru că era prea târziu să le mai citesc fetelor o poveste, le-am spus una din minte, scurtă, fără intrigă complicată, încercând din răsputeri să nu adorm vorbind. Fac deseori asta, ca orice altă mamă de pe lume… 🙂 Acum inventasem o poveste cu temă marină, despre o fetiță ce-și pierduse agrafa preferată în timpul unei bălăceli în mare. Fetița s-a întristat tare și a crezut că agrafa ei este pentru totdeauna rătăcită, însă în mod inexplicabil – sau perfect explicabil prin faptul că trăim într-o lume bună 😛 – a doua zi a găsit-o pe plajă…  și s-a bucurat enorm.

În dimineața următoare fetele mi-au spus că tare le-ar plăcea să existe o carte cu povestea fetiței și a agrafei ei roșii, cu sclipici.

Așa că, pentru că oricum mă pregăteam să le printez câteva pagini de colorat cu lumea acvatică, mi-a venit ideea să asociez povestea mea câtorva imagini potrivite, găsite pe internet printre miile de pagini de acest fel. Și iată cum am pregătit această mini-carte de colorat, însoțită de textul meu, scurtat și adaptat astfel încât să încapă pe cele câteva pagini cu scene marine.

Mi-ar fi plăcut să am o brumă de talent cu care să fac singură desenele, însă… 🙂 N-am fost să fie, ca să nu zic altceva.

Am printat cele 9 pagini ale povestioarei și le-am capsat pe margine, formând o căricică cu care le-am facut fetelor o mare surpriză! Întâi am citit-o împreună, apoi au fugit să coloreze scenele din poveste… și, pentru că sunt mai multe imagini pe care vor să le coloreze ”frumos” și să păstreze cartea amintire, cred că această activitate le va ține ocupate câteva zile bune. 🙂

Povestea începe atunci când o Fetiță pleacă într-o plimbare pe mare, cu barca, alături de părinții ei. Barca se oprește departe, în larg, deasupra unui banc de peștișori colorați, unde toată lumea este invitată la bălăceală.

Carte de citit si colorat Și n-ar fi existat nicio poveste, ci doar câteva amintiri frumoase de la mare, dacă Fetița nu și-ar fi pierdut agrafa preferată, în toiul bălăcelii… și s-a necăjit foarte tare din acest motiv.

Pe fundul mării, acolo unde agrafa a ajuns, peștișori de toate soiurile s-au întrebat ce poate fi acel obiect strălucitor… și au decis să îl ducă înapoi, pe plajă, cu ajutorul Crabului, care obișnuia să facă deseori acest drum.

Carte de citit si colorat

Peripețiile agrafei nu sunt nici pe departe aproape de sfârșit, odată ajunsă pe plajă… căci plaja e plină de copii. 😛

Carte de citit si colorat Fetița își regăsește, în cele din urmă, agrafa… dar nu va ști niciodată cum această mică minune s-a putut întâmpla. 🙂

Dacă doriți acest material în format PDF, pentru printare, îmi puteți lăsa un comentariu cu o adresă de email validă, iar eu îl voi expedia personal celor interesați.

______________________

Acest material este dedicat doar uzului personal și nu poate fi folosit în scopuri comerciale.

Imaginile din material nu-mi aparțin și respectă în totalitate legea copyright-ului, sub amendamentul folosirii lor libere, în scopuri non-comerciale. Textul îmi aparține și nu poate fi folosit sau reprodus în niciun fel, total sau parțial, fără acordul meu scris.

18 Comments

 1. ana maria

  buna! 🙂 Felicitri pt poveste ! urmaresc blogul vostru cu drag ,de multe ori ma inspir si eu de la voi in activitatile noastre..chiar daca suntem mai mici 🙂 2 ani si 4 luni..ne plac mult povestile si chiar saptamana aceasta avem activitati cu tema marina..iar povestea voastra minunata sigur o va indragi fetita :). Multumesc!

 2. Machedon Diana

  Fetitei mele de 4 ani si jumatate, cu siguranta i-ar face placere sa coloreze aceste pagini. Mai ales ca avem un an de cand nu am vazut marea.
  Daca nu e prea mare deranjul, as dori si eu cartea.
  dyana_1288@yahoo.com
  Iti multumesc frumos!

 3. Carla

  V-am trimis. 🙂

 4. Adriana

  As dori si eu carticica pentru fetita mea de 3 ani si jumătate.
  adriananicoleta84@yahoo.com
  Mulțumesc!

 5. Viorica Comoara

  Foarte draguta povestea….ca de la o mama pentru copiii ei…..creată cu dragoste….as dori sa o primesc si eu pentru fetița mea de 4 ani….pentru a o folosi in vacanta de la mare. Mulțumesc frumos 🙂

 6. Ionela

  Buna! Doresc si eu link-ul pentru carticica. Inca ceva: puzzle -urile de la mellissa&doug le comandati online direct de pe site sau vi le trimite verisoara din USA? am intrat si eu ieri pe site si am gasit multe jucarii care ne trebuie. Multumesc!

 7. Carla

  Trimis. 🙂

 8. Anda Nicola

  Rugaminti pentru a o primi si noi! Cu multumiri anticipate.

 9. Cristina

  Buna Carla! Ne-am bucura foarte mult sa primim si noi cartea in format pdf. Iti multumim!
  christina.dumitru@yahoo.com

 10. Carmen

  Buna, foarte frumoasa cartea. Cu siguranta s-ar bucura si fetita mea in varsta de 3 ani si 9 luni. Asteptam cu interes formatul in pdf al cartii. Cu multumiri multe, Carmen

 11. Carmen

  Adresa de email carma_piti@yahoo.com

 12. Carla

  Trimis.

 13. Sabina

  Foarte frumoasa poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.