Budincă de casă pentru bebeluşi

Jul 12, 2011 by

Am fost rugată să postez reţete noi, pentru bebeluşi şi copii… Cu bucurie o fac, mai ales că mi s-au adunat în draft o mulţime de preparate gustoase şi (mai mult sau mai puţin) sănătoase, din care întreaga familie poate gusta cu plăcere!

Deşi măzărichile nu se împacă deloc cu gustul dulce, încerc uneori să le fac o bucurie “forţată” pregătindu-le câte un desert rapid, care se poate lua la pachet cu încredere şi poate rezista eroic şi două-trei zile la frigider, fără teama că se alterează din cauza căldurii…

A trecut destulă vreme de când nu mai gătesc zilnic pentru fete, oferindu-le aceeaşi mâncare gătită la două mese, în două zile consecutive. Momentan nu pare să le deranjeze, aşa că profit pentru a economisi timp în bucătărie.

Astăzi un desert care bifează mai multe ingrediente nerecomandate bebeluşilor, dar totuşi mai sănătoasă ca o budincă din comerţ, mai ales dacă alegeţi una gata preparată, la pahar.

Budincă de casă pentru bebeluşi

Ingrediente:

500 ml lapte

3 linguri amidon alimentar

2 ouă întregi

3 pliculeţe de zahăr vanilat

1 cubuleţ de unt.

Preparare: Se freacă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă amidonul şi se amestecă bine, până dispare orice cocoloş. Se adaugă 4-5 linguri de lapte rece şi se omogenizează. Restul de lapte se pune la fiert şi, când dă în clocot, se toarnă amestecul, amestecând continuu, ca la budinca “normală”. Se fierbe pentru 2-3 minute, iar la final se adaugă un cubuleţ mic de unt.

Se aşează budinca în cupe umezite, în prealabil, în apă rece. Înainte de servire se răstoarnă cupele pe farfurioare şi se decorează după dorinţă.

Pentru copiii ce practică autodiversificarea (BLW) şi nu numai, budinca se poate răci în tăviţe şi apoi tăia în cubuleţe, numai bune de păpat cu degeţelele! 😛

p.s. Mult blamatul zahăr se poate înlocui cu 2-3 linguri de miere sau alt îndulcitor alimentar şi, dacă aveţi, puteţi fierbe în lapte o bucăţică de baton de vanilie, pentru o aromă naturală.

2 Comments

  1. Trebuie neaparat sa incerc si eu! Si sa stii ca astept sa mai publici retete sa ma mai inspir si eu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.