Salată de primăvară pentru bebeluși

Apr 2, 2011 by

O minunăție de salată, numai bună e întins pe miez de pâine proaspătă sau proaspăt-prăjită și de servit acasă sau la picnic, în parc…

Și, ca un secret numai de mămici știut, la micul dejun merge de minune cu o căniță de ceai cu lămâie, sau un iaurt cremos la ora gustării…

Brânzeturi proaspete, verdeață, puțină aromă de ceapă verde și gata festinul! Sănătos și gustos, pentru copii de toate vârstele!

Unde mai pui că , aromatizată mai puternic, nici mămicile și tăticii nu-i pot rezista!

Salată de brânză cu verdețuri și ou

Avem nevoie de:

2 linguri de brânză dulce (de casă)

2 linguri de caș / telemea puțin sărată / feta

1 ou bine fiert

1-2 linguri de iaurt / smântână slabă

1 fir de mărar proaspăt

1 fir de pătrunjel proaspăt

1 firicel de ceapă verde

Așa de ușor se prepară: oul se fărâmițează bine cu o furculiță, apoi se amestecă cu brânza dulce și cașul dat pe răzătoare. Pasta obținută se omogenizează cu 1-2 linguri de iaurt sau smântână slabă, până la consistența dorită. Verdețurile și ceapa verde se spală bine, se toacă mărunt și se amestecă în compoziție.

În numai câteva minute rezultă o cremă de brânză de consistența și textura unui Almette cu verdeață, însă proaspăt și preparat cu drag, în propria bucătărie…

Pentru cei mici se pot pregăti ”soldăței” pe miez de pâine proaspătă – cu care să se joace singuri; celor mai mărișori li se pot servi tartine gustoase, decorate cu feliuțe vesele de roșii. Iar bebelușilor proaspăt diversificați li se poate prepara o variantă ”light”, din care eliminăm oul în întregime sau doar albușul, iar ceapa o drămuim după dorință.

Să nu-i uităm nici pe cei mari, pentru care pregătim o porție generoasă, colorată cu verdeață din abundență și pișcăcioasă tare, grație unei legături de ceapă proaspătă!

Scoatem din cuptor o pâine caldă, tăiem în 4 câteva roșii grase, de grădină și… uite cum trece (primă)vara mânând gustos și sățios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.