Gust bun

Nu-mi amintesc dacă am învățat întâi să scriu și să citesc, sau să gătesc… Știu doar că prima rețetă aleasă din cartea de bucate a fost cea de supă de roșii, pe care am citit-o – cu mare greutate – pe litere și am aplicat cele explicate acolo întocmai, încercând să le fac o surpriză părinților mei ce trebuiau să se întoarcă, obosiți și flămânzi, de la serviciu. Rezultatul? Un fiasco total… citisem în carte că ceapa călită ”se stinge cu două căni de bulion”, ceea ce am și făcut: am turnat bulionul, am stins focul și am așteptat să vină ai mei acasă, cu masa frumos aranjată. În oală, deasupra bulionului rece, ceapa plutea în rotocoale mari de grăsime…

Au trecut anii, am învățat să citesc, să ”sting” mâncăruri din ce în ce mai complicate, să gătesc cu sau fără carte de bucate. Bucătăria este micul meu colț de rai, locul unde – oricât aș fi de obosită sau grăbită – găsesc mereu plăcere în ceea ce fac. Gătesc pentru familie, pentru prietenii dragi, pentru fetițele mele… mâncăruri simple, însă gustoase, pentru că – în rețetele mele – adaug mereu un ingredient special:  bucuria. Nimic nu mă bucură mai mult decât o masă reușită, în compania unor oameni dragi.

Rețetele mele sunt simple și la îndemâna oricărei gospodine de ocazie… le voi rescrie aici, în mica mea Carte de bucate… și vă invit  să le încercați.

Să vă fie de bine!

Biscuiți Maia (pentru bebeluși)

Cremă RAW de avocado cu măcriş (pentru bebeluşi şi părinţii lor :P)

Chec cu iaurt şi lămâie (pentru bebeluşi şi părinţii lor :P)

Salată de primăvară (pentru bebeluși și părinții lor :P)

Tort RAW cu migdale şi căpşuni

Chiftele cu amaranth, somon și cașcaval

Paste tricolore – paste italiene cu carne de vită, rucola și parmezan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.