Fursecuri cu unt de arahide

May 19, 2016 by

Fursecuri cu unt de arahide

Caut de multă vreme o rețetă ”perfectă” de fursecuri cu unt de arahide,  care să pună în valoare gustul untului de arahide – pe care noi îl iubim, să fie ușor de pregătit cu copiii și, bine-înțeles, să fie cât mai sănătoasă (sau nu foarte nesănătoasă 🙂 ). Am găsit-o!

Eu am ”furat” rețeta de aici (și bine-înțeles am modificat-o puțin, ca întotdeauna), dar tocmai am găsit o variantă similară și pe blogul Jamilei (inclusiv cu video) – care servește drept sursă de inspirație și încredere pentru multe cititoare.

Iar povestea acestor fursecuri este cam așa: după ce am făcut o porție dimineață, împreună cu fetele, apoi am făcut cumpărături timp de mai bine de 5 ore și am ajuns acasă ruptă de oboseală, apoi am preparat și copt la foc automat, timp de 3 ore, tavă după tavă de prăjitură, chec, chifle și lasagna, la ora 11 noaptea am decis să mai fac o porție de fursecuri, căci prea bune sunt! 😀 Și prea ușor de făcut, ca să nu suplimentez meniul festiv de mâine cu încă o porție!

Așa că va trebui să (nu) mă credeți pe cuvânt și neapărat să încercați rețeta aceasta. Și neapărat cu copiii! Iată rețeta:

Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri cu unt de arahide

                                                                      

Ingrediente:

100 gr unt (80% grăsime), la temperatura camerei

100 gr unt de arahide

150 gr zahăr brut (+50 gr pentru ”tăvălirea” fursecurilor)

1 ou

200 gr făină

1 linguriță praf de copt

50 gr arahide sau nuci mărunțite

50 gr ciocolată (mărunțită, fulgi sau ”picături”)

opțional, 1 linguriță de esență de vanilie și/sau migdale și/sau rom.

Preparare:

Cele două tipuri de unt se freacă ușor cu zahărul și cu aromele, apoi se adaugă oul întreg și se omogenizează compoziția. Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă peste mix-ul de unturi și se frământă cu mâna. Se adaugă nucile mărunțite și ciocolata și se mai frământă până când acestea sunt uniform încorporate. Întreaga operațiune de pregătire a aluatului n-ar trebui să dureze mai mult de 5 minute. 😉

La final, căci am ajuns deja la finalul rețetei :), se modelează cu mâna biluțe micuțe (de dimensiunea unei cireșe grase), se turtesc ușor, se tăvălesc prin zahăr și se coc la 160°C pentru 10-15 minute (până când observați că încep să se rumenească, nu mai mult).

Sunt prietenele cele mai bune ale laptelui! Dacă vă place gustul untului de arahide, vă vor plăcea și aceste fursecuri cu siguranță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.