Ajutor umanitar pentru Robert si Bogdan Turcu

Jul 25, 2014 by

Ajutor umanitar pentru Robert si Bogdan Turcu

Lipsisem mult din online și tocmai plănuiam să mă întorc cu tolba plină de povești noi și cu multe alte postări vesele. N-a fost să fie așa.

Căci imediat ce am văzut o poză cu ei, m-a izbit asemănarea cu fetele mele, atunci când și ele aveau 4 luni. Aceeași privire curioasă, dulce-inocentă, cu ochii mari, atât de mari!, și senini… atât de senini!… Ca și cum nimic din amarul mamei lor nu le-ar ajunge la suflet, ca și cum cele două trupuri micuțe n-ar simți nimic din ceea ce a pus stăpânire pe ele, furându-le sănătatea și aruncându-le la cheremul hazardului… se va găsi sau nu se va găsi donator compatibil, pentru viața lor? Va fi nevoie, sau nu va fi nevoie de o mulțime de bani care să le cumpere această șansă la viață? Se vor aduna, sau nu se vor aduna acești bani atât de repede, încât să se poată face ceva pentru ei? Se vor face bine?

Robert și Bogdan Turcu au 4 luni și de câteva săptămâni așteaptă ceva, izolați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic De Urgență Pentru Copii Luis Țurcanu, din Timișoara. Internați în urma unor probleme diareice,  li s-au aplicat o serie de tratamente gastroenterologice, la care nu au răspuns adecvat. În urma unor investigații amănunțite, familia lor a primit un diagnostic năucitor: Imunodeficiență Combinată Severă (SCID). În traducere, ”afecțiunea determină o disfuncție severă a celulelor B și T. Fără intervenție medicală acestă disfuncție severă a celulelor B și T determină apariția unor infecții severe și decesul la copii până la vârsta de 2 ani.” (sursa)

Decesul. Două decese. A doi copii, gemeni, care nu vor împlini nici măcar 2 ani. Respirați adânc și citiți încă o dată.

Îmi este peste puteri să cuprind, chiar și cu gândul, acest deznodământ… Mi s-a făcut rău doar scriind paragraful de mai sus.

Dar îmi este în puteri să încerc să ajut, cu tot ce pot, atâta vreme cât există șanse de vindecare pentru acești doi copii care acum descoperă lumea. Și vă stă și vouă, în puteri, același lucru.

Derulând înapoi firul poveștii, mă opresc la diagnostic. La șansele de recuperare, în urma unui transplant de măduvă, de la un donator compatibil pentru fiecare dintre cei doi copii. Familia a fost deja testată… existau speranțe ca tocmai frățiorul lor mai mare să-i poată salva. Însă niciunul din membrii familiei nu este compatibil cu cei doi micuți. Dacă s-ar fi întâmplat asta, transplanturile ar fi avut loc direct în Spitalul de Pediatrie din Timișoara și nimic din detaliile acestei povești n-ar mai fi ajuns sub ochii voștri.

Acum se caută donatori compatibili, în băncile internaționale. E o cursă contra-timp, cei doi micuți având o speranță de viață, în acest moment, de încă 3-4 luni. E o cursă contra-timp pentru că va fi nevoie de bani, foarte mulți bani, pentru cele două transplanturi și pentru recuperarea și tratamentul post-operatoriu, pentru deplasarea familiei în străinătate, oriunde în lumea asta mare, acolo unde vor avea șansa efectuării celor două transplanturi… pentru achitarea unui avion medical, care să-i transporte pe cei doi micuți într-un alt spital din Europa (de exemplu, pentru Italia – acolo unde există clinici specializate și tradiție în efectuarea unor transplanturi de acest fel – costurile pentru avion ar fi de aprox. 15ooo Euro). Și pentru cine știe câte altele.

Nu cunosc detalii exacte, în acest moment, în privința costurilor totale operatorii și nu am aflat nici dacă s-a obținut vreun răspuns pozitiv, în ceea ce privește existența unui donator compatibil, pentru cei doi copii. Le voi posta aici pe măsură ce le aflu.

Dacă doriți să ajutați, între timp, o puteți face în mai multe feluri:

* donând o sumă de bani, oricât de mică, în conturile celor doi părinți:

TURCU ANCA , BRD sucursala Buzias, jud. Timis, CONT IN LEI: RO54BRDE360SV37519233600.

TURCU MARIUS GABRIEL, BRD sucursala Buzias, jud. Timis, CONT IN EURO: RO06BRDE360SV79751083600, SWIFT BRDEROBU.

PayPal: anka_viva20@yahoo.com.

* cumpărând/vânzând obiecte, în scop caritabil, pe grupul de Facebook ”DARUIESTE SI VEI FI RASPLATIT(tot acolo, în fișierul ANCA TURCU, puteți vizualiza analizele complete ale celor doi copii).

* înscriindu-te în REGISTRUL NAȚIONAL AL DONATORILOR VOLUNTARI DE CELULE STEM HOMEOPATICE (RNDVCSH), pentru a salva alte vieți omenești (în prezent 41 de pacienți din România așteaptă un donator compatibil) și pentru a ajuta ca asemenea transplanturi să se poată face în țară, fără deplasare la clinici din străinătate și costuri astronomice pentru familiile pacienților.

* dacă nu ai cont de Fb, sau nu ești amator/amatoare de socializare pe grupuri caritabile, poți cumpăra hăinuțe și încălțăminte din garderoba noastră personală, pe care le vom scoate la vânzare chiar aici pe blog, în decursul acestei zile – întreaga sumă de bani fiind donată familiei Turcu.

Am creat o pagină specială pentru vânzarea acestor produse aici:

Bazar Umanitar

(Foto: ©Anca Turcu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.