Vacanță de familie la Budapesta – Tarzan Park (II)

Apr 5, 2014 by

Vacanță de familie la Budapesta – Tarzan Park (II)

Căutând, în primăvara aceasta, un spațiu deschis, unde fetele să se poată juca în voie, am găsit un parc de distracții pe care mă bucur să-l pot oferi ca și recomandare tuturor părinților cu copii activi, amatori de cățărat și explorat.

Fetițelor mele le plac cu precădere locurile de joacă unde se pot cățăra pe funii, unde își pot exersa echilibrul, concentrarea și determinarea de a ajunge dintr-un punct în altul, urmând un traseu cu obstacole, așa că spațiul acesta s-a dovedit perfect pentru dorințele lor – mai ales că ne-am bucurat în voie de toboganele și jucăriile de acolo, fiind aproape singure în întreg parcul, într-o zi de luni, imediat după redeschiderea sa din acest sezon… Vă recomand să-l vizitați în timpul săptămânii, când probabil nu va fi foarte aglomerat, căci am văzut câteva imagini din primul weekend de funcționare și mi s-a părut că, dacă se aglomerează, spațiile sale de activități devin dificil de folosit de către mai mulți copii simultan.

Tarzan Park este un spațiu de joacă de aproape 2 hectare, axat pe activități de cățărat și echilibru. După gradul de dificultate al jucăriilor sale, este destinat copiilor mai mari de 3 ani,  însă și cei mai mici de atât se pot juca în nisip sau folosind ansamblurile mici de joacă. Amenajat în districtul IV (în Pesta, cu acces facil de pe autostrăzile M0 sau M3), la adresa Tábor Utca 26-28 (telefon: +36 70 383 34 00), parcul este relativ ușor accesibil cu mașina, din zona centrală ajungându-se acolo în maximum 30 de minute, în condiții de trafic obișnuit. Centrul dispune de parcare gratuită de peste 100 de locuri, iar pe străzile învecinate parcarea este, de asemenea, liberă.

Accesul în parc se face contra cost și prețurile variază în funcție de vârstă: 1850 Ft. (aprox. 6,5 euro) pentru copii, 1450 Ft. (aprox. 5 euro) pentru adulți, sau combinații de prețuri pentru familii sau grupuri organizate. La sosire se primește câte o brățară cu cod de bare, cu ajutorul căreia se accesează barierele de intrare în parc și tot prin intermediul căreia se face și ieșirea, timpul de ședere în parc fiind limitat la maximum 4 ore. Atenție, deci, la brățările copiilor. 😉

În timpul lunilor de vară parcul este deschis în intervalul 9 – 19, însă nu este foarte umbrit – deci între orele de vârf copiii nu sunt protejați foarte bine de soare. Pentru restul anului orarul de funcționare diferă în funcție lună și de zilele lucrătoare, așa că vă recomand să consultați informațiile actualizate de pe site-ul oficial al parcului, pentru detalii. În incinta sa există o terasă unde se pot servi gustări, junk food, înghețată și băuturi și se pot organiza petreceri, iar vis-a-vis de parc există o benzinărie Moll, de unde puteți achiziționa alte produse alimentare. Găsiți în parc și o cișmea cu apă potabilă, precum și un spațiu de unde se pot închiria, pentru cei mici, mașinuțe de plastic cu două sau 4 roți. În zona din spate a parcului sunt amplasate câteva mese de ping-pong, unde vă puteți juca, dacă aveți palete. Baia și toaletele parcului sunt ușor accesibile, existând și cameră ”Mama și copilul”, precum și wc-uri speciale pentru copii și persoane cu handicap.

Parte din suprafața parcului este încă în amenajare, deci închisă vizitatorilor, dar și așa copiii vor găsi o mulțime de modalități de a se juca, pe ansamblurile deschise. Nu știu cum este în zilele aglomerate, dar dacă copiii au acces liber la jucării, 4 ore sunt chiar la fix pentru a parcurge toate zonele parcului. Nu-i zoriți, însă atenționați-i că sunt multe de văzut și de făcut în parc, dacă se blochează în una din zonele sale, cum au făcut fetele mele… 😀

*****

Dacă vizitați Budapesta cu copiii și căutați recomandări pentru petrecerea timpului într-un mod cât mai distractiv pentru cei mici, iată și celelalte recomandări ale noastre aici:

Vacanță de familie la Budapesta – cazare, parcare, mâncare, plimbare (I)

3 Comments

  1. Larisa

    Superb videoclipul, e ceva incantator sa vezi cum se joaca impreuna!

    • Carla

      Mulțumiri, Larisa! Da, ele sunt mereu împreună, foarte rar se joacă separat, sunt nedespărțite…

  2. Am fost si noi in park e misto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.