La mulți ani!

Jan 1, 2014 by

la-multi-ani-2014

Mă uit în urmă și nu știu să spun cum a fost 2013.

Nu știu să spun dacă a fost ascendent sau descendent, simt doar că nu a adus mari schimbări în viața noastră, ci ne-a menținut pe o linie de plutire călduță, plăcută, un dolce far niente care ne-a prins bine tuturor, chiar dacă uneori am simțit că este marele dușman al lui ”mai mult, mai plin de viață, mai animat, mai interesant”. A fost un an static, tihnit, cu bucurii și necazuri mărunte. Liniar. Am fi putut face mai multe, da, dar nu ne-am grăbit niciunde… Iar acest gând mă face mereu să zâmbesc privind înapoi, fără regrete. Câți oameni, pe lumea aceasta, sunt atât de norocoși? (Și câți ne disprețuiesc pentru asta?)

Ca întotdeauna la cumpăna dintre ani, mi-am propus noi rezoluții pentru anul care vine, m-am gândit la ceea ce am făcut bine și ceea ce am greșit până acum, m-am gândit la schimbări, planuri, idei, vise, dorințe… Mi-am făcut, la final, câteva promisiuni, vis-a-vis de relația mea cu fetele (căci cele personale nu sunt relevante aici). Simple, de bun-simț, pe care încerc an de an să nu le pierd din vedere.

Să fiu mai calmă. Să mă enervez mai rar, să țip mai puțin la fete și, eventual, mai mult la soț. Să mă controlez mai bine și să mă analizez mai mult atunci când mă supără ceva. Să lucrez cumva cu toate sentimentele negative din mine.

Să fac mai multe activități cu fetele și mai puține în jurul lor. Să mă concentrez asupra priorităților, nu asupra lucrurilor mărunte de făcut mereu în casă, risipind timp prețios cu ele. Să râd mai mult cu fetele.

Să am mai multă încredere în fete, în capacitatea lor de a face echipă cu noi, părinții, în locul supunerii pe care o caut involuntar în ele. Să le respect și mai mult.

Să ies mai des din zona aceasta de confort și autosuficiență și să mă mobilizez să fac mai multă mișcare, mai multe plimbări, mai multe ieșiri din casă. Să le ofer fetelor mai multe oportunități de explora mediul înconjurător, de a se afla între oameni.

Să gătesc mai bine. Să mâncăm mai bine.

Să citesc mai multă ”hârtie”. Să studiez mai mult. Să petrec mai puțin timp online, socializând virtual.

Să-mi amintesc mai des că problemele altora nu sunt problemele mele și copiii altora nu sunt copiii mei. În revers, îmi doresc să nu mă mai las intimidată de cei care mă critică sau îmi judecă alegerile personale, căci cuvintele și gândurile lor nu ne pot face niciun rău.

Să mă tem mai puțin. E cea mai importantă promisiune pe care mi-am făcut-o, cea mai eliberatoare de lucrurile mărunte care mă nemulțumesc în prezent.

*****

Natalia si SofiaNatalia și Sofia (3 ani și 9 luni), 1 ianuarie 2014.

Îmi doresc ca 2014 să continue lucrurile bune începute anul trecut, să le oprească pe cele rele și să le împlinească pe cele date pe nedrept la o parte. Îmi doresc să fim sănătoși, calmi, cumpătați. Să ne găsim calea, să nu trecem prin mari schimbări, să ne ferim de probleme. Îmi doresc să rămânem apropiați, uniți, să împărtășim în continuare aceleași convingeri și vise. Vreau să râdem mai mult, să găsim cu mai mare ușurință frumosul din viața noastră, să nu uităm să-i ajutăm pe cei care au mai puțin, să nu uităm să fim recunoscători pentru copiii minunați din viața noastră și pentru toată fericirea pe care ei o aduc, zi de zi.

Pentru toți cei apropiați nouă îmi doresc aceleași lucruri minunate, aceleași sentimente pozitive și la fel de multă sănătate și putere de a trăi din plin fiecare zi, bună sau rea. La mulți ani tuturor!

Voi ce v-ați propus de la noul an?

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Ti-ai propus mult si bun si frumos. Frica este un mare dusman. Nu iti fie frica de suferinta, suferinta te creste. Te imbratisez cu drag si iti sunt alaturi, indiferent de vremuri si distante.

    • Carla

      Îți mulțumesc. 🙂
      Și, tocmai pentru că am pus-o negru pe alb, frica e mizeria aia mare de care mă împiedic zi de zi, trecând peste preș, dar pe care trebuie să o scot de acolo. Cumva, cândva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.