Litoralul românesc: Jupiter și Cap-Aurora – Hotel California***, Hotel Delta***

Aug 20, 2013 by

Litoralul românesc: Jupiter și Cap-Aurora – Hotel California***, Hotel Delta***

Cu aproape 1 an întârziere m-am mobilizat să postez câteva impresii de vacanţă – aşa cum încă îmi amintesc detalii din luna septembrie a anului trecut. Va fi o postare lungă, însă sper eu utilă celor care caută informaţii despre litoralul românesc şi locaţii potrivite vacanţei cu copiii mici; voi prezenta plusuri şi minusuri, impresii desigur subiective – însă fără nicio intenţie de a face reclamă ascunsă sau anti-reclamă vreuneia dintre locaţiile prezentate.

Încep cu o scurtă explicaţie: nu aveam anul trecut speranţe de concediu, însă atunci când ni s-a oferit ocazia evadării timp de două săptămâni unde vedem cu ochii, n-am ezitat niciun moment, am împachetat în grabă jumătate de casă, am sărit în maşină şi-am pornit la drum. Pentru că totul se întâmplase pe nepregătite şi nu aveam paşapoarte pentru fete, am fost nevoiţi să ne îndreptăm spre litoralul românesc – căci de 4 ani de zile visam să mă reîntâlnesc cu marea mea cea dragă şi abia aşteptam să-mi văd fetiţele alergând desculţe pe nisip, seara, în liniştea unei plaje pustii…

Ceea ce am apucat, totuşi, să fac, a fost să caut pe internet o locaţie cât mai prietenoasă cu copiii şi accesibilă ca preţ (hotelurile de 4 şi 5 stele din Mamaia nu mi s-au părut deloc rezonabile, din acest punct de vedere). Din link în link am ajuns, curând, la grupul de hoteluri CoHotels din Jupiter – Cap Aurora: Hotel Delta*** şi Hotel California***, cu preţuri absolut decente şi o prezentare interesantă a serviciilor oferite, cu imagini atrăgătoare şi, mai ales, extrem de atractive din punct de vedere al facilităţilor oferite pentru copii.

Hotel Delta ne-a atras iniţial ca şi design interior, dar şi pentru că oferea mai multe spaţii pentru servit masa, însă ulterior am optat pentru Hotel California, datorită serviciilor oferite familiilor cu copii: primii doi copii sub 12 ani beneficiază de cazare gratuită în cameră cu 2 paturi, pensiune completă gratuită pentru copii dacă şi părinţii achiziţionează pensiune completă, servicii de baby-sitting gratuite, plajă a copiilor cu diverse jucării şi un spaţiu generos de joacă cu tobogane gonflabile – unde accesul clienţilor hotelului este gratuitanimatori care se ocupă de copii atât pe plaja hotelului, în cursul zilei, cât şi în interiorul parcului de distracţii, seara… hotelul are şi o piscină curată şi frumoasă, utilă în zilele în care marea este agitată, iar masa se poate lua – contra cost sau pe bază de cartele valorice reîncărcabile – atât la restaurantul propriu, cât şi în restaurantele hotelului Delta, situat la 100 m distanţă, unde seara există şi program “de divertisment” cu formaţie ce cântă live cover-uri (şi cântă bine, dacă e tot cea de anul trecut!), plus perechi de dansatori care oferă scurte reprezentaţii de dansuri latino şi de societate pe parcursul întregii seri (pentru fete a fost nemaipomenit să vadă “pintesele” dansând în fiecare seară… aşa am putut lua cina în linişte de fiecare dată, cu ele).

***

Despre hoteluri şi amplasament:

harta jupiter cap-aurora

Foto: © Google Maps

Ambele hoteluri sunt amplasate în nordul staţiunii Cap-Aurora, care este de fapt o prelungire a staţiunii Jupiter, pe o peninsulă ce înaintează uşor  în mare, formând nenumărate golfuleţe numai bune de fotografiat, observat păsări şi cules scoici. Mai departe, însă, pentru amatorii de baie în mare – Cap Aurora este o alegere cu totul neinspirată, pentru că întreg malul este pietros, golfuleţele sunt în majoritate  pline de bolovani şi alge, făcând imposibilă intrarea în apă.

Plaja Hotelului California, deşi nisipoasă afară, este pietroasă odată trecut pragul apei, iar adâncimea apei rămâne sub 1 metru până aproape de ieşirea din golf, fiind astfel potrivită doar bălăcelii celor mici, preferabil cu papuci speciali de apă. Pentru o baie adevărată în mare este necesară parcurgerea întregii distanţe dintre Cap-Aurora şi “Plaja mare” din Jupiter, ori pe malul mării, într-o frumoasă dar prea lungă plimbare atunci când ai cu tine doi copii mici şi o mulţime de bagaje, umbrele şi alte acareturi (minim 30 de minute, cu copiii), ori prin staţiune, traversând o mulţime de spaţii ticsite cu tarabe ce vând jucării şi alte nimicuri sclipitoare, plus nelipsitele trenuleţe şi maşinute mecanice cu fise de tot soiul, care-i vor opri pe copii din 5 în 5 metri, dublând timpul de plimbare spre şi dinspre plajă şi golindu-vă buzunarele… şi nervii, probabil, după una-două astfel de plimbări.

harta cap-aurora

Foto: © Google Maps

Hotel California este, de fapt, aripa din stânga a mult-mai-marelui Hotel Opal, pe care îl veţi găsi cu uşurinţă pe orice hartă a staţiunii.  Dispune de 110 camere şi 3 apartamente, cu toate dotările necesare celor 3***, însă aspectul general al camerelor nu este tocmai cel mai “luxos” pentru un hotel de acest fel. Totuşi, este destul de curat, cu mobilier nou, de pal, cu lenjerie de pat, perne şi pături curate şi deloc uzate, cu un mini-frigider și băi ce păstrează cutumele fostelor hotelurilor româneşti sindicaliste (wc-uri sau chiuvete care curg uşor pe la robinete, scurgerea de la cada de duş semi-înfundată, clanţa uşii de la baie închizându-se greu, economie la hârtia igienică, curăţenie în cameră nu tocmai zilnică, spălat cu mopul pe jos fără mari insistenţe – rămânând fire de păr şi de nisip lipite pe gresie – nu am avut niciun fel de carpete sau mochetă pe jos… în fine, “mici neajunsuri” cu care suntem toţi obişnuiţi :(). Noi am stat 6 nopţi în acest hotel, timp în care nu-mi amintesc să ne fi fost schimbate aşternuturile – deşi cred că trebuia, dar probabil ar fi fost necesar să cerem verbal cameristelor acest lucru, pentru a se rezolva imediat. Pe mine personal m-a deranjat în mod special faptul că de sub uşa de la intrare lipsea pragul (poate din proiect), astfel încât aveam o fantă de două degete prin care ar fi putut intra în cameră orice vietate (gândac sau altceva). Ca să nu mai vorbim de ”curent”! 😀

interior camera hotel california

Hotel California: interior cameră. Foto: © http://www.hotelcalifornia.ro

Jumătate din camere dispun de vedere spre mare, însă noi nu ne-am bucurat de acest privilegiu (care se poate obţine foarte uşor, cu o mică “atenţie” oferită la recepţie în momentul cazării), balconul nostru fiind orientat spre grădina interioară din spatele hotelului, plină de flori şi verdeaţă, răcoroasă şi liniştită, cu excepţia serilor când la barul de pe marginea piscinei distracţia s-a prelungit până târziu în noapte, cu volumul boxelor dat la maxim şi chiuiturile de rigoare ale petrecăreţilor. 🙂

hotel california opal cap-aurora

Hotel California şi Hotel Opal - vedere de pe Plaja Copiilor. Foto: ©Carla Banu.

Piscina este frumoasă, curată, spaţioasă… existând, de fapt, şi un bazin pentru copii, alături, unde cei mici se pot bălăci. Din păcate apa nu este încălzită, sau nu era – la final de sezon, astfel încât nu ne-a tentat baia acolo, preferând bălăceala pe malul mării şi joaca în nisip, altfel fetele s-ar fi plictisit. Am înţeles că există şi jacuzzi şi saună în interiorul hotelului, unde accesul este gratuit, însă pe bază de programare prealabilă. Eu insă sunt genul de turist care vrea să se bucure de apă sărată și de peisajul marin în fiecare zi, fie că sunt valuri mari, că e apa foarte rece sau că e plină de alge… piscina nu m-a tentat.

piscina hotel california

Piscina Hotel California. Foto: © Carla Banu.

La intrarea în hotel, lângă recepţie, există o încăpere cu tv, măsuţe, scăunele şi un tobogan cu bile, unde copiii se pot juca dacă aveţi nevoie să-i ţineţi ocupaţi în interior.

tobogan bile receptie hotel

Spatiu de joacă la recepţia Hotelului California. Foto: © Carla Banu.

Nu ştiu dacă este la fel pe parcursul întregului sezon estival, însă în perioada în care noi am fost aici hotelul era plin de familii cu copii mici, toţi clienţii fiind atraşi aici de serviciile oferite celor mici: Plaja Copiilor şi Parcul de Distracţii, despre care voi scrie separat. Dacă doriţi companie de joacă pentru copii, sau dacă doriţi să socializaţi cu alte familii, aici este locul potrivit să o faceţi. Per ansamblu, hotelul “îşi merită banii” – având tarife mici, cel puţin la final de sezon, proporţionale cu aspectul şi serviciile oferite… însă nu vă aşteptaţi la super-dotări, ci doar la un spaţiu decent de cazare, unde să vă odihniţi după ce vă bucuraţi de apă, nisip şi soare.

***

O mult mai bună alegere, dacă doriţi confort în cameră, este cazarea la Hotelul Delta, situat la mică distanţă de Hotel California, în interiorul staţiunii, la câteva minute de plajă. Noi am fost transferaţi aici după primele 6 nopţi de cazare, pentru că ne-am prelungit sejurul iar Hotelul California s-a închis în 10 septembrie, fiind final de sezon. Odată relocaţi am regretat prima alegere de cazare, la începutul sejurului, pentru că aici ne-a plăcut mult mai mult în interior.

interior camera hotel delta

Hotel Delta: interior cameră. Foto: © Carla Banu.

interior baie hotel delta

Hotel Delta: interior baie. Foto: © Carla Banu.

Hotel Delta dispune de 190 camere cu pat dublu, 135 camere cu două paturi şi 5 apartamente, complet renovate, serviciile hoteliere fiind net superioare celor de la Hotel California. Băile sunt complet renovate, camerele sunt plăcut mobilate şi aranjate, lenjeria şi prosoapele în stare impecabilă, iar la recepţie există spaţii generoase pentru pierdut timpul, inclusiv un acvariu cu peşti unde copiii vor se vor distra descoperind lumea marină din interiorul său. 😉

acvariu pesti hotel delta

Hotel Delta: Acvariu cu pesti. Foto: © Carla Banu.

hotel delta cap-aurora

Hotel Delta. Foto: © Carla Banu.

Prețurile la cazare sunt derizorii, la final de sezon: anul trecut, după 1 septembrie, costul unui sejur a fost de 198 lei/persoană/6 nopți – primii 2 copii sub 12 ani fiind cazați gratuit. Anul acesta oferta rămâne similară: 240 lei/sejur 6 nopți/persoană pentru cazări în 1,2 și 3 septembrie, apoi doar 199 lei/sejur 6 nopți/persoană, până la închiderea sezonului estival. Din acest punct de vedere Delta Hotel își merită toți banii iar, dacă nu sunteți foarte pretențioși, vă veți simți bine și la Hotel California în egală măsură.

***

Plaja Copiilor

Plaja Copiilor este amplasată în imediata vecinătate a Hotelului California, de-a lungul unui mic golf cu malul nisipos, însă pietros în apă. Plaja este publică şi accesul este liber tuturor turiştilor, iar chaiselong-urile şi umbrelele se închiriază – indiferent de hotelul la care sunteţi cazaţi.

Pentru cei mici plaja este o adevărată încântare, atât datorită apei de mică adâncime (nu depăşeşte 1 metru până în larg) şi liniştită, golful fiind închis aproape cu totul, dar mai ales datorită spaţiului de joacă cu tobogane şi căsuţe de plastic, cu mini-piscine și leagăne, unde nu se vor putea plictisi zile întregi! Dacă sunteți genul sociabil, va fi o adevărată încântare și pentru copii și pentru părinți să fiți înconjurați de familii asemenea vouă și cei mici să aibă înpermanență parteneri de joc (și mămicile partenere de discuții :P).

Două sunt aspectele care nu mi-au plăcut pe această plajă: odată că piscinele destinate copiilor erau murdare și complet nefuncționale, niciun părinte ne-având curajul să-și lase copilul să se joace în apa aceea stătută, când marea era la 10 m distanță. În cele 12 zile petrecute în stațiune, poate pentru că era final de sezon, nu am văzut pe nimeni curățând piscinele sau schimbând apa din ele. Erau abandonate total.

plaja copiilor jupiter cap-aurora

Piscine pe ”Plaja Copiilor”, Jupiter Cap-aurora. Foto: © Carla Banu.

În al doilea rând, așa cum deja am menționat la începutul articolului, apa din golful plajei este foarte mică și intrarea în apă pietroasă, pentru adulți fiind practic imposibil să înoate altfel decât ieșind în larg, dincolo de golf, ”pe propria răspundere”. Noi nu am făcut-o, am preferat să ne murăm în apă până la genunchi, lăsând fetele să se joace, avantajul acestui relief fiind că nu se fac deloc valuri, nici măcar când marea este foarte agitată, iar ochiul de apă este călduț chiar și în septembrie – când pentru cei mici apa mării poate fi deja destul de rece.

plaja copiilor jupiter cap-aurora

”Plaja Copiilor”, Jupiter Cap-Aurora. Foto: © Carla Banu.

Și alte câteva imagini cu plaja și cu locul de joacă destinat copiilor:

plaja copiilor jupiter cap-aurora

”Plaja Copiilor”, Jupiter Cap-Aurora: Golful si plaja. Foto: © Carla Banu.

loc joaca plaja copiilor jupiter

Locul de joaca de pe ”Plaja Copiilor”, Jupiter Cap-Aurora. Foto: © Carla Banu.

plaja copiilor jupiter cap-aurora

”Plaja Copiilor”, Jupiter Cap-Aurora. Foto: © Carla Banu.

Ce mi-a plăcut enorm a fost că, pe marginea golfului, pe dig, am putut face aerosoli întreaga zi… și a fost o încântare totală și pentru noi și pentru fetițele noastre. De vis.

aerosoli pe plaja

Aerosoli. Foto: © Carla Banu.

Dacă doriți să faceți plimbări către Plaja Mare sau centrul stațiunii, traseul pe plajă este mult mai liniștit și relaxant decât prin stațiune. Vă puteți plimba de-a lungul golfurilor, culegând scoici, sau încercând să înotați în oricare dintre ele. Nu veți reuși. 😛 În schimb aveți ocazia să faceți fotografii frumoase, cu copiii și marea.

golfuri plaja jupiter

Golfurile stațiunii Jupiter. Foto: © Carla Banu.

***

Parcul de distracții

pe tobogan

Pe tobogan. Foto: © Carla Banu.

Un atu al șederii noastre în Complexul Hotelier CoHotels a fost accesul gratuit în interiorul Parcului de Distracții (pe baza brățărilor de la mâini), un spațiu generos de tobogane gonflabile și locuri de alergat și sărit în voie, plus tobogane de plastic, cu spații de cățărat și escaladat, trambuline, scări  și tuneluri…

Chiar și numai pentru acest spațiu de stors și ultima picătură de energie din copii, sejurul aici și-a meritat toți banii! 😀

Parcul se deschide după-amiaza și rămâne la dispoziția copiilor până la orele 22:00, suficient timp pentru ca cei mici să se distreze pe cinste, în fiecare seară, înainte și/sau după cină. Nu mai aveți nevoie de alte planuri de petrecere a serii, copiii vor dori să meargă doar acolo, în fiecare zi! 😉

”Plaja copiilor” și acest Parc de distracții au fost cele două criterii pentru care am ales să ne petrecem vacanța aici, acestea fiind locurile care vă vor umple sejurul de culoare și veselie… un mic paradis pentru copii.

Iată câteva fotografii făcute atât în cursul zilei, cât și seara – când lumina nu mi-a permis o claritate prea bună a pozelor.

atelier pictura ceramica

Spatiu pentru pictura ceramică, Parcul de distracții Jupiter. Foto: © Carla Banu.

Pregătiți-vă pentru o gălăgie infernală, țipete, muzică la maxim, discotecă cu ”hiturile verii” pentru cei mici și jocuri cu animatorii hotelului (fetițele mele n-au fost deloc impresionate de ”programul artistic” – și  nici noi personal, însă copiii mai mari se îngrămădeau cu toții la joaca cu prințesele și pirații parcului)! 🙂

În incinta parcului am găsit și un atelier de pictat mici obiecte ceramice, unde copiii își pot trage sufletul între două reprize de sărit pe tobogane.  Același spațiu pentru pictat îl puteți regăsi și ziua, pe plajă, dacă doriți să țineți copiii ocupați, la umbră, pentru un timp.

Dacă nu obișnuiți să le dați copiilor dulciuri, pufuleți și alte prostiare de ronțăit, feriți-i de asaltul domnișoarelor ce oferă gratuit pungi de snacksuri, pufuleți și bomboane, pentru a face reclamă diferitelor firme producătoare. Pentru noi a fost simplu să refuzăm, însă majoritatea copiilor abia așteptau apariția pufuleților și a snacksurilor, laolaltă cu sucurile carbo-gazoase ce se servesc la chioșcul din interiorul parcului.

parc distractii copii jupiter

Parcul de distractii pentru copii, Jupiter Cap-Aurora. Foto: © Carla Banu.

Fiind începutul lunii septembrie, serile au fost destul de răcoroase, așa că în Parcul de distracții copiii au nevoie de hainuțe cu mânecă lungă (treninguri și șosete mai groase – fiind interzis accesul cu încălțări pe jucăriile gonflabile), cauciucul toboganelor fiind foarte rece de la suflantele de dedesubt. Chiar dacă sezonul estival era la final și stațiunea aproape pustie, parcul se umplea seară de seară, întreaga suflare a stațiunii venind cu copiii aici… îmi imaginez că în sezon spațiul este și mai aglomerat, așa că înarmați-vă cu răbdare și cu mulți plasturi colorați pentru micile accidente ale copiilor! 😉

parc de distrctii copii jupiter

Parcul de distractii pentru copii, seara. Foto: © Carla Banu.

Există, în centrul stațiunii, o altă ”zonă de distracție”, cu ring pentru mașinuțe ce se tamponează, cu carusel, trenuleț pe șine și alte jucării cu fise pentru copii, însă prețurile sunt mari și noi ne-am ferit de zona aceea cât de mult am putut.

***

Servirea mesei

După câteva încercări nefericite de a servi masa pe malul mării sau în stațiune, la terasele care încă funcționau (majoritatea fiind deja închise după 1 septembrie) – încercări în care am fost nemulțumiți atât de calitatea mâncării, cât și de prețurile ridicate, am optat să mâncăm exclusiv în restaurantele CoHotels. Decizia a venit și pentru că în oferta de cazare am primit și o ofertă pentru restaurant, constând în servirea mesei la jumărate de preț, indiferent de suma de plată. Practic, am primit o cartelă electronică, pe care am putut-o încărca de oricâte ori am dorit, cu orice sumă de bani (minim 100 de lei), iar hotelul a dublat suma de pe cartelă. Oricare din restaurantele sau barurile grupului CoHotels (și există restaurant clasic, pizzerie, terasă pe plajă, baruri etc.) acceptă aceste cartele, nu mai este nevoie să umblați cu portofelul la voi întreaga zi, plata se face simplu și elegant, iar marele avantaj este că prețurile se înjumătățesc, devenind foarte accesibile, iar cartela poate fi reîncărcată în orice moment.

Noi am fost foarte mulțumiți de acestă ofertă. Restaurantul hotelului Delta, așa cum spuneam, oferă seară de seară program live cu un band ce cânta coveruri foarte reușite, copiii dansau încontinuu pe ringul de dans, mâncarea ni s-a părut destul de bună (și proaspătă! :P, comparativ cu celelalte terase ale stațiunii), variată, meniul generos și potrivit meselor copiilor.

Ca și minusuri, probabil tot din cauza finalului de sezon, majoritatea localurilor din stațiune erau deja închise, priveliștea fiind oarecum dezolantă pentru turiștii aflați în căutare de distracții variate. Servirea lasă de dorit pe majoritatea teraselor, curățenia la fel, mizeria se observă peste tot și s-ar putea să aveți nu o dată surpriza să cumpărați mâncare alterată, servită cu zâmbetul pe buze de un chelner transpirat și deloc convins că aveți dreptate. 😛

***

Alte modalități de relaxare

Pentru fetițele noastre a fost o mare încântare să ne plimbăm, seara, cu trenulețele colorate ce fac legătura între stațiuni. De altfel, din propria mea copilărie, cele mai vii amintiri de la mare sunt tot cu aceste trenulețe fără geamuri, cu care ne plimbam de la un capăt la altul al litoralului.

Ceva mai animate ca și Jupiter, seara, sunt stațiunile Neptun și Olimp, poate și ceva mai curate și mai bine aranjate. Am făcut o plimbare cu o bicicletă dublă între stațiuni, într-una din seri, pe promenada de pe malul mării. A fost foarte plăcut și distractiv, cu excepția faptului că bicicleta era stricată și am pierdut una din pedale de câteva ori, îngreunându-ne mult mersul.

Am variat în aceste stațiuni și servirea cinei de câteva ori, deși nu suntem deloc amatori de locuri aglomerate și gălăgioase, deci ne-am simțit foarte bine și la restaurantul hotelului nostru, unde eram ”de-ai casei”, împreună cu toate celelate familii pe care le întâlneam și ziua pe plajă, copiii interacționând foarte frumos între ei.

Am prins o zi înnorată și răcoroasă, prilej cu care am făcut o frumoasă plimbare până în Mangalia, în portul turistic, unde am admirat vaporașele de agrement, laolaltă cu marile vapoare ce intrau și ieșeau din portul comercial…

portul turistic mangalia

Portul turistic Mangalia. Foto: © Carla Banu.

pictura pe perete mangalia

O doamnă pictând zidul promenadei, în Mangalia, cu zeci de tablouri cu vapoare și bărci. Foto: © Carla Banu.

***

În loc de concluzie personală

Deși aveau doar 2 ani și jumătate toamna trecută, fetițele noastre au și acum amintiri extrem de vii și intense din această vacanță, pentru ele atât de reușită și plină de lucruri minunate! Și, bine-înțeles, ”Hai, mami, să mergem iar la mare, la joacă!” este un refren pe care l-am auzit vara aceasta de o sută de ori. Dacă vom mai merge? Nu știm, poate doar tot așa – forțați de a pleca undeva în ultimul moment… însă pentru fetițele noastre a fost o mare fericire și nu mă îndoiesc că și pentru copiii de vârste puțin mai mari încântarea este la fel de mare.

Și atunci am rămas și noi mulțumiți. Pentru că am plănuit acest sejur pentru bucuria și distracția copiilor în primul rând, nu a noastră. Și a fost bine, a fost răcoare – astfel încât să putem sta pe plajă și întreaga zi, a fost suficient de pustie stațiunea încât să nu ne călcăm în picioare cu ceilalți turiști, am avut spațiu de plimbare, de explorare, de tihnă, liniște și relaxare.

Sigur, paragina și mizeria transpare din spatele fiecărui hotel, a fiecărei terase, a fiecărui tomberon de gunoi sau spațiu de agrement uitat de lume și lăsat să se umple de buruieni și gunoi… Serviciile sunt execrabile în majoritatea localurilor, cel puțin în Jupiter e greu să găsești un spațiu unde să fii servit elegant, cu veselă și tacâmuri frumoase – dacă ți-ai dori asta; e greu să nu te lași enervat de  gălăgia și muzica proastă de la fiecare terasă sau magazin, e greu să nu te enervezi văzând prețurile cu adaos 300-400% din cele 2-3 mini-marketuri din stațiune… în fine, odată plecați spre casă am spus, din nou, că litoralul românesc nu-și mai merită banii – nici măcar puținii bani cheltuiți de noi la final de sezon.

Dar reversul a echilibrat balanța… ne-am bucurat de fiecare zi, așa cum visasem dinainte să am copii… am avut parte de plimbările acelea relaxate – pe plaja pustie, la apus, culegând scoici și lăsând copiii să alerge în voie după pescăruși și cormorani, plimbându-ne prin apă și făcând poze după plac… am respirat aerul sărat al mării, am făcut o cură sănătoasă de aerosoli, am umblat mult și ne-am bronzat frumos, fără să ne ardem. A fost un septembrie frumos, însorit, însă răcoros, bătut puternic de briza mării, dar încă prietenos cu turiștii întârziați, asemeni nouă.

septembrie la mare

Plaja din Jupiter Cap-Aurora, în septembrie. Foto: © Carla Banu.

golf cu scoici jupiter

Golf cu scoici, Jupiter. Foto: © Carla Banu.

3 Comments

  1. ai punctat f bine, Carla, felicitari. noi am fost acolo tot anul trecut, hunii aveau aproape 4 ani atunci. am fost in plin sezon, la inceput de august, 7 zile, cazati la Hotel California. De acord cu tot ce spui tu, doar ca, fiind in plin sezon:
    – peste tot preturile au fost mari
    – aglomeratie mare
    – plaja nu ne-a placut deloc, nici nisipul si, evident, faptul ca nu puteai intra in apa. hunii vroiau cu colacul la apa mare, unde noua ne era imposibil sa ajungem cu ei in brate, ca sa-i ferim de pietre, si unde nu era oricum recomandat sa ajungi cu un copil de 4 ani… noi am stat mai mult la piscina, am intrat o singura data in apa marii, spre totala mea dezamagire…
    – piscinele mici de pe plaja erau atunci functionale si curate, si acolo s-au balacit hunii
    – locul de joaca a fost intr-adevar atractia maxima a hunilor, cel cu jucarii gonflabile
    – la hotel era fix asa cum ai descris, doar ca noi am beneficiat de camera cu vedere la mare, doar pentru ca am cerut una, fara mica atentie de care pomeneai. in plus, lenjeria si prosoapele erau schimbate zilnic, la fel, fara sa cerem asta. probabil tot din cauza ca eram in full sezon
    – pe plaja nu am platit sezlongurile si/sau umbrelele, erau incluse in costul de cazare.
    Una peste alta, si noi am fost multumiti, dar daca mai ajungeti cumva pe litoralul romanesc, va recomand Saturn. am fost anul acesta si, exceptand aglomeratia si preturile specifice sezonului, tot in august am mers, restul conditiilor au fost excelente. pana si plaja a fost curata, larga, apa super, n-am vazut niciun pic de alge, mica vreo 50 de m mergand spre larg, astfel incat cei mici chiar se balaceau in voie, apa calda… ce mai, ne-a placut mult. pentru familii cu copii mici, e excelent. am stat la hotel sirena.
    numai bine,
    Luminita

  2. Piscinele alea mici arata horror, nici sa te apropii de ele nu-i chiar sanatos. In rest .. ai descris minunat litoralul romanesc, asa cum l-am gasit si noi in 2005, cand a fost ultimul nostru sejur la noi la mare. Noi am prins cazare la un hotel ce intra in renovare (era al patronlui jumatatii, asa ca am platit 10% din pretul oficial), asa ca am decis sa mergem exact pentru ca ne iesea cazarea atat de ieftin. Hotelul era curatel, desi clar avea nevoie de renovarea in cauza, deci nu am avut probleme la faza asta. Am prins inceputul de iulie, statiunea (Neptun) era 25% ocupata. Vremea a fost OK, marea destul de calda, chiar daca plaja nu are nimic senzational in ea. Serviciile a fost romanesti, am decis sa nu ne stricam sejurul, asa ca nu am avut mari pretentii.

    De atunci am decis sa ii calcam pe croatii vecini si prieteni, unde avem parte si de peisaje si de servicii bune. Daca fetele s-au simtit bine,asta conteaza pana la urma. Copiii nu sunt atat de pretentiosi ca noi si e bine sa aiba parte de cat mai multe experiente de calatorit si vizitat.

  3. Alina

    Foarte frumoase pozele si interesante comentariile. Vacantele din copilarie mi le-am petrecut la Cap Aurora si au fost cele mai frumoase. La un moment dat am fost si cu o prietena la Mamaia si atmosfera si copii cu care sa te joci cum te jucai la Cap Aurora. Intradevar conditiile erau mult mai bune si plaja dar acolo nu se intalneau copiii a receptie sa-si petreaca timpul impreuna. Fiecare era cu jucariile lor si se jucau 2-3. La hotel la Cap Aurora de fiecare data ne jucam toti copii. Fara discriminare. Mereu veneam cu povesti si cu intamplari minunate. Chiar merita sa mergi la Cap Aurora. Dar doar pentru copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.