Jumătatea plină a paharului

Jul 9, 2013 by

Jumătatea plină a paharului

Asemeni mie (şi habar n-am dacă e bine sau rău să le las aşa o “moştenire”), fetiţele mele sunt foarte selective atunci când e vorba de împrietenire şi relaţionare cu copiii străini, de socializare în parcuri sau la locurile de joacă.

De obicei se joacă ele două împreună, evitând cu eleganţă ceilalţi copii, făcându-şi loc discret printre ei, atente la orice mişcare, simţindu-se în largul lor atunci când sunt înconjurate de cât mai puţini copii şi locurile de joacă rămân doar ale lor. Pe cât de tare le încântă tobogabnele şi leagănele, pe atât de tare le inhibă prezenţa altor copii, mai ales a celor mai mari – obişnuiţi să-şi facă loc cu coatele, nerăbdători să urce primii pe tobogan, împingând şi îmbrâncind, în genere practicanţi ai unui alt fel de intercaţiune cu ceilalţi, cu care ele nu sunt deloc familiarizate.

Sunt, totuşi, situaţii în care fetele ies din starea lor de “copii de porţelan” şi – din proprie iniţiativă –  se joacă cu câte un copil anume, povestesc câte-n lună şi în soare, iniţiază împreună jocuri iar la final, de fiecare data, primesc rugămintea de a lua copilul cu noi acasă. 😛

Zilele trecute, după ce se dăduse de câteva ori pe un tobogan la capătul căruia, în nisip, doi băieţei mai mari făceau tunele şi trasee pentru camioanele lor, am zărit-o pe Nati îndreptându-se curajoasă spre ei şi spunându-le ceva, foarte animată, cu un zâmbet larg pe buze… Băieţeii şi-au ridicat miraţi privirile din nisip şi i-au răspuns altceva; Nati a mai rămas câteva secunde lângă ei, zâmbindu-le, apoi a venit la mine într-un suflet, vociferând fericită:

Mami, mami, am vorbit cu băieţeii ăia de acolo!!!

– Da? Şi ce ai vorbit cu ei?

– Eu m-am dus singură la ei şi i-am întrebat ce se joacă acolo…

– Şi ei ce ţi-au răspuns?

– Mi-au zis să-mi văd de treaba mea!!!

😀

gemene la joaca

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.