Save Sophie Now!

Jun 4, 2013 by

Sper să pot şterge cât mai curând acest subiect de pe blogul nostru, odată rezolvat… şi sper, încă din seara când am citit pentru prima oară despre Sophie, că toată această poveste nu poate fi atât de urâtă, că adevărul va ieşi cândva la lumină şi Sophie va fi salvată din mâinile bunicului şi a tatălui ei, care o abuzează fără ca nimeni să poată face nimic.

Nu am cuvinte.

În sprijinul Sophiei s-au mobilizat o mulţime de oameni cu suflet, care încearcă din răsputeri să pună presiune, prin intermediul mass-mediei şi a mediului online, asupra autorităţilor austriece. Este nevoie de contribuţia noastră, a tuturor, pentru a populariza această poveste atroce în întreaga lume, pentru ca vocea noastră, a opiniei publice din întreaga Europă, laolaltă cu presiunile diplomatice, să împiedice autorităţile din Austria să comită acte flagrante de încălcare a drepturilor copilului şi să facă lumină în viaţa acestei fetiţe de numai 7 ani şi bunicii sale materne.

Vă rog citiţi povestea Sophiei pe site-ul dedicat ei: Save Sophie Guger. Veţi găsi acolo informaţii (deocamdată) în limba română, engleză şi germană, pe care sunteţi rugaţi să le transmiteţi prietenilor voştri de pretutindeni, astfel încât povestea Sophiei să prindă ecou în lumea întreagă… Dacă aveţi suflet să citiţi, veţi găsi transcris şi scrisoarea-jurnal a mamei Sophiei, ucisă chiar de soţul ei în momentul când, pentru a-şi proteja fiica de abuzurile acestuia, a decis intentarea acţiunii de divorţ şi acuzarea tatălui pentru ceea ce-i făcuse micuţei sale încă din timpul bebeluşiei…

Pe pagina de Media a siteului găsiţi o arhivă cu toate materialele deja apărute în presa scrisă şi la tv. Sunt relevante, în primul rând, articolele publicaţiei ZIUAnews aparţinând jurnalistului Eduard Pascu, cel care a efectuat primele investigaţii în acest caz şi a adus la lumină aceste fapte, care au revoltat sute de oameni până în acest moment.

Nu voi posta imagini cu Sophie şi nu voi adăuga nimic în plus, pentru că povestea aceasta nu are nevoie de nicio subliniere care să o facă mai tragică decât este deja.

După ce am lecturat, zile întregi, toate aceste articole şi documente, mi-au rămas în minte o mulţime de întrebări fără răspuns. Ruxanda, mama Sophiei, a plătit cu viaţa pentru ele. Eu cu nopţi nedormite, cu frământări şi griji până la pragul paranoiei, vis-a-vis de ceea ce li se poate întâmpla oricând copiilor noştri. Pe forumul DC exista un amplu subiect dedicat Metodelor reale de prevenire a abuzurilor. Dacă aţi refuzat vreodată chiar şi să vă gândiţi că o asemenea oroare s-ar putea întâmpla copilului vostru, gândiţi-vă încă o dată. Copiii noştri trebuie să ştie de cine şi cum să se ferească, cum să ceară ajutor… trebuie să le vorbim – cumva – despre aceste lucruri! Şi avem datoria, la rândul nostru, ca părinţi, să înţelegem cât de vulnerabili sunt copiii noştri, cât de uşor pot deveni victime ale unui abuz!

Povestea aceasta este despre Sophie Guger, o fetiţă probabil abuzată de tatăl ei, probabil abuzată acum şi de bunic, a cărei mamă a fost ucisă de tată sub ochii ei… O fetiţă victimă a unor erori judiciare, a cărei custodie a fost încredinţată însuşi tatălui asasin şi molestator, fără ca strigătul ei de ajutor să fie luat în seamă de autorităţi. O putem ajuta pe Sophie. Trebuie să o ajutăm pe Sophie, acum!

Update: în sprijinul Sophiei a fost lansată o petiţie internaţională, adresată Autorităţilor pentru Protecţia Copilului din Austria, în care este cerută plasarea Sophiei într-un mediu sigur, până la finalizarea procesului de tutelă şi verificarea acuzaţiilor de abuz. VĂ rugăm să semnaţi această petiţie aici:

Place Sophie in a SAFE enviroment

2 Comments

  1. tu, dar daca a ucis-o pe mama, ce mai cauta in libertate monstrul asta?

  2. Andreea

    Tatal criminal este in arest. Intai s-a stabilit procesul de custodie si pe urma cel al crimei. Daca acuzatiile de pedofilie nu vor fi luate in seama , tatal criminal va primi custodia fetitei si va putea iesi in 3 ani pentru acuzatii de lovituri cauzatoare de moarte!!!! ABSURD nu-i asa?? Incredibil de absurd.
    Pentru asta lupta parintii criminalului, sa musamalizeze totul astfel incat dragul lor copil sa iasa repede si sa continue abuzurile iar pentru asta pun in pericol sanatatea morala a fetitei.
    De cate ori ma gandesc la Sophie imi dau lacrimile…. intr-o clipa a fost aruncata intr-un haos si ma rog la Dumnezeu sa se faca lumina si sa aiba parte de o copilarie frumoasa,,,,atat cat mai poate fi fara mamica ei …:(((((((((

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dulceață de cireșe amare și o faptă bună | căsuța fericită - [...] articole despre povestea ei. Alți bloggeri care au mai scris articole: Printre Nori, Carla de la Joc Urban și Ina de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.