2% pentru Ioana, micuţa noastră luptătoare

Apr 10, 2013 by

Ioana este, fără nicio îndoială, o învingătoare.

Are 7 luni acum, a trecut prin încercări medicale mai grele ca cele ale noastre dintr-o viaţă întreagă, este în continuare spitalizată şi supusă unor proceduri cumplite de săptămâni întregi… şi, totuşi, are încă puterea să zâmbească.

ioana gageanu(sursa foto)

Ioana a fost spitalizată în Germania, în localitatea Tubingen, acolo unde – după nenumărate investigaţii şi analize – s-a reuşit, în final, stabilirea unui diagnostic pentru boala sa: retinoblastom bilateral, în ochiul drept tumoră de stadiu E (foarte avansată) şi în ochiul stâng două tumori de stadiu B. Pentru ochiul drept nu s-a mai putut face nimic, astfel că la începutul lunii martie Ioana a trecut printr-o operaţie de enucleare (extirpare a ochiului). Pentru ochiul stâng s-a optat pentru şedinţe de chimioterapie locală arterială (injectarea unor substanţe direct în globul ocular, prin vasele din spatele ochiului).

Costul primei operaţii a fost de 14.000 de euro, iar cel pentru chimioterapie timp de 5 luni şi pentru spitalizare, în toată această perioadă, se ridică la aproximativ 30.000 euro. Din fericire, pentru aceste proceduri a fost posibilă accesarea unui formular special S2, însă cheltuielile nu se opresc aici, iar drumul Ioanei spre vindecare este încă lung şi cumplit de greu.

Iată ultimul mesaj al Ralucăi, mama Ioanei:

În urma investigaţiilor fetiţa a fost diagnosticată cu retinoblastom bilateral, în ochiul drept o tumoră de stadiu E şi în ochiul stâng două tumori de stadiu B… Pentru ochiul drept nu s-a mai putut face nimic, tumoarea fiind foarte mare, iar la ochiul stâng i s-a făcut terapie arterială -locală, iar rezultatul chimioterapiei o să îl avem doar într-o lună, atunci vom şti cum au evoluat tumorile din ochiul stâng. Din nefericire la ochiul drept tumoarea a invadat corneea şi e nevoie de chimioterapie sistemică (generală); aşadar vom pleca din nou la Tubingen pentru a începe chimioterapia. Vor fi 6 şedinţe de chimioterapie, una la 3 săptămâni, până la sfârşitul lunii august. Ioana va împlini primul ei anişor în spital. 🙁

Prin mijlocirea tuturor Sfinţilor şi cu bunăvoinţa voastră, a oamenilor celor buni, credem că suntem pe drumul cel bun. Ne-am fi dorit ca Ioana să nu aibă nevoie de chimioterapie şi de tratament în continuare, iar banii rămaşi să salveze viaţa a încă unui copilaş… Costurile operaţiei şi a tratamentului au fost de 14000 de euro, dar din nou cu stăruinţa şi cu mijlocirea Sfinţilor am reuşit să obţinem un formular S2 care ne-a acoperit intervenţiile. Costurile chimioterapiei sunt de 30000 de euro, dar la fel am reuşit să obţinem un formular s2. După această perioadă Ioana va avea nevoie de consult la cel puţin 6 săptămâni pentru ca această boală să poată fi ţinută sub control. De asemenea, pentru ochiul scos are nevoie de proteze iar costul acestora este foarte mare, iar perioada la care trebuie schimbate foarte scurtă…

Urmează o perioadă foarte grea pentru noi şi foarte costisitoare, atât sufleteşte cât şi financiar; Ioana trebuie să aibă un meniu cât mai sănătos şi bogat în vitamine… nădăjduim în Dumnezeu ca prin rugăciunile Maicii Sale, a Sf. Nectarie şi a tuturor Sfinţilor mijlocitori vom putea trece cu bine peste tot. Pomeniţi-ne şi pe noi în rugăciunile voastre! Vă mulţumim pentru tot. O sa încerc să îmi fac timp să scriu exact câţi bani au fost cheltuiţi şi cum…dar pot să vă asigur că toţi banii au fost cheltuiţi pentru ca fetiţa noastră să se poată vindeca…

Vă mulţumim că ne sunteţi aproape.

În contul Ioanei au fost adunaţi, de la începutul campaniei de ajutorare a sa, aproximativ 20.000 Euro. Este incredibil cum, printr-o extraordinară mobilizare pe reţelele de socializare, aceşti bani au ajuns atât de repede acolo unde a fost nevoie de ei, oferind Ioanei şanse reale de tratament şi speranţă la viaţă.

Bazarul on-line unde în continuare se pot vinde sau cumpăra lucruşoare, în sprijinul Ioanei, este aici: Vindem şi cumpărăm pentru Ioana.

Dacă doriţi să sprijiniţi familia Ioanei pe termen lung, o puteţi face redirecţionând cei 2% din impozitul anual completând formularul 230 de aici (prin deschidere cu Adobe Reader obţineţi direct varianta pre-completată), prin intermediul Asociaţiei Copii Suflete Speranţe, care a pus la dispoziţia familiei Ioanei un cont special, în acest sens. Data limită pentru depunerea formularului la Administraţia Fiscală este 25 mai.

Iată  şi detaliile necesare completării formularului:

Denumire entitate nonprofit / unitate de cult: ASOC. COPII SUFLETE SPERANTE

Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit / unităţii de cult: 29187595

Cont Bancar (IBAN): RO 25 RZBR 0000 0600 1448 4856

Altfel, aşa cum şi mama Ioanei spunea, ajutaţi cu o rugăciune sau un gând bun. Acestea nu vor fi niciodată de prisos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.