Mame care spun NU vaccinărilor

Feb 21, 2013 by

Fără a dori să intru în polemici cu nimeni, iată o emisiune proaspăt ieşită din studio-ul televiziunii Nova Tv din Braşov.

Şi vreau să păstrez acest link nu pentru că ar face neapărat o lumină orbitoare în ceea ce majoritatea dintre noi numim “dilema vaccinării”, ci pentru că e atât de greu să aduci oameni cu competenţe medicale să adopte o poziţie oficială, în mass-media, cu privire la acest subiect, încât atunci când se întâmplă e musai ca informaţia să ajungă la cât mai mulţi părinţi. Avem nevoie de informaţii complete înainte de a adopta, la rândul nostru, ca părinţi, o poziţie vis-a-vis de vaccinare. Suntem datori cu acest lucru în faţa sănătăţii copiilor noştri.

Ditta Depner, prezentă ca invitată în emisiune, mamă de copii nevaccinaţi, fondatoare a asociaţiei “Mame pentru Mame”, doula, trainer al Metodei Mongan de Hypnobirth în România şi lista poate continua, ne-a promis pe pagina ei de FB că “acesta este doar începutul!”… Eu aştept cu interes continuarea, mă bucură orice poziţie ofensivă vis-a-vis de acest subiect, mă bucură dezbaterile publice în primul rând pentru rolul lor informativ, pentru faptul că sădesc un sâmbure de îndoială acolo unde părinţilor nu le trecuse niciodată prin minte să conteste autoritatea medicală a pediatrilor responsabili cu vaccinarea copiilor lor şi să se informeze suplimentar înaintea luării unei decizii.

p.s. Fetele mele au fost vaccinate, în primul an. Sunt sănătoase, iar eu sunt fericită că  aventura vaccinării nu s-a finalizat altfel pentru noi.

2 Comments

 1. Maria

  Multumesc pentru link. Si doctorita la care o duc pe fetita mea e cam impotriva vaccinurilor dar le face, spune ea, mai mult pentru poliomielita. De ROR ne-a spus ca e o mare prostie, ne-a explicat de ce si a zis ca ea nu il face copiilor. Asa ca am scapat de el. Ea e si homeopat si recomanda niste remedii in zilele din jurul vaccinurilor pentru efectele adverse pe termen scurt si lung. Mai mult, ne-a spus ca si vaccinurile homeopate (gen oscillococcinum) trebuie evitate la bebelusi.
  Nu inteleg nici eu de ce sa faci nou-nascutilor sanatosi, fara rude bolnave in jurul lor, de tbc sau hepatita. Acum imi pare tare rau ca nu m-am informat inainte de a naste. Adica stiam ca exista si voci contrare vaccinurilor dar nu m-am informat prea bine. Si am mers cu sistemul. Sper sa nu fi produs nimic ireparabil in sanatatea fetitei mele.

  • Carla

   Maria, povestea noastră este similară… am vaccinat fetiţele în primul an, nefiind deloc informată în privinţa riscurilor şi a efectelor secundare ale vaccinurilor. Acum cred că aş face altfel, însă faptul e consumat şi nu pot decât să sper că o mai atentă informare a mamelor va face ca asemenea decizii să se ia în deplină cunoştinţă de cauză a riscurilor şi beneficiilor fiecărui vaccin.

   Eu, sincer, mă tem în continuare de o singură potenţială boală, cu efecte devastatoare: poliomielita. Pentru restul “bolilor copilăriei” aş opta să las natura să-şi urmeze cursul.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vaccinarea – cea mai mare agresiune impotriva fiintei umane ! | Conspiratii si Mistere - [...] http://www.jocurban.ro/2013/02/mame-care-spun-nu-vaccinarilor/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.