Ajută-mă să o ajut pe Ioana

Feb 4, 2013 by


Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client2/web5/web/wp-content/uploads/et_temp/ioana-51232_218x218.jpg) is not within the allowed path(s): (/home:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp:/var/cpanel/php/sessions/ea-php74:/usr/local/lsws) in /home/jocurbanro/public_html/wp-content/themes/Magnificent/epanel/custom_functions.php on line 1020
Ajută-mă să o ajut pe Ioana

Ea este Ioana.

Mâine împlineşte 6 luni.

Este nepoţica unei prietene a mele. Şi e bolnavă. Părinţii săi au aflat de curând de boala sa şi au pornit o luptă contra-cronometru pentru a-şi duce fetiţa în Germania, la o clinică oftalmologică, pentru a fi operată. Ioana are o tumoră în spatele ochiului drept, care apasă pe creier şi trebuie eliminată cât mai curând posibil.

De fiecare dată când aud despre suferinţa unui copil, fac involuntar un exerciţiu de imaginaţie grotesc şi mă întreb cum ar fi dacă ni s-ar întâmpla nouă aşa ceva… Cred că orice părinte simte, măcar pentru o clipă, groaza aceea care-ţi taie respiraţia, atunci când afli despre alţi şi alţi copii bolnavi; toţi spunem – măcar în gând – un “Doamne-fereşte-ne!” înfricoşat, apoi ne gândim cu milă la bietul copil, la bieţii săi părinţi care luptă din răsputeri pentru a-l face bine… dar apoi? Viaţa noastră merge înainte,  punem la spate necazul celuilalt, facem poate un gest de mărinimie donând o fărâmă din puţinul nostru pentru nevoia acelui copil şi, pentru că probleme altora nu sunt şi problemele noastre,  pentru că “şi-aşa nu-i pot ajuta pe toţi“, pentru că “nu mai vreau/pot să mă încarc afectiv cu suferinţa altora“, pentru că sperăm să ajute şi alţii şi să fie destul… uităm.

E omenesc.

Dar atunci când e vorba de suferinţa unui copil pe care îl cunoaşteţi (aproape) personal? Atunci când povestea sa capătă nuanţe, când e fiul/fiica cuiva apropiat, când un prieten te roagă să-l ajuţi să-şi vindece copilul sau nepotul? Ai putea, ai vrea să faci mai mult?

Asta vă rog eu acum. Să mă ajutaţi să ajut o prietenă. O prietenă a cărei nepoţică, fiica surorii ei, îşi va pierde un ochişor, dar îi va fi salvată viaţa… dacă toate vor începe la timp şi se vor termina cu bine.

Ceea ce iniţial părea a fi un glaucom congenital, care o ameninţa pe micuţa Ioana cu pierderea vederii, a fost diagnosticat, în urma unor investigaţii amănunţite, ca fiind Retinoblastom ochi drept si edem corneal, fiind necesară îndepărtarea tumorii din spatele ochiului drept. Ulterior operaţiei, Ioana va trebui să susţină un tratament recuperator de lungă durată, iar ochişorul îi va trebui înlocuit cu unul artificial.

Ioana se va face bine, pentru că are toate şansele de reuşită, atâta vreme cât părinţii ei – oameni de rând – vor primi ajutor pentru a suporta costurile operaţiei şi a tratamentului post-operator. În acest moment familia Ioanei se pregăteşte pentru un consult la clinica din Germania, în urma căreia vor afla şi costul final al intervenţiei. Se estimează că el va fi undeva în jurul a 10.000 euro, la care se vor adăuga costurile medicamentelor şi a deplasării în Germania. Nu e o sumă colosală, dar înseamnă enorm atunci când nu o ai şi nu ai de unde să o împrumuţi, iar apoi să o restitui…

Eu garantez personal pentru veridicitatea acestui caz, vă rog să vă gândiţi un moment câtă suferinţă suportă această fetiţă în acest moment (tumora apasă pe creier), gândiţi-vă ce cursă contra-cronometru este pentru părinţii ei adunarea a 10.000 euro… şi încercaţi să-i ajutaţi, pentru că stă în puterile noastre să facem asta, la timp pentru reuşita operaţiei Ioanei!

Dacă doriţi să donaţi o sumă de bani, o puteţi face în următoarele conturi:

***
Cont in euro: RO18INGB0000999903417024

Swift: INGBROBU

Banca: ING Bank N.V.Amsterdam – Sucursala Bucuresti

Titular: Gageanu Doru Florin

***
Cont in lei: RO12INGB0000999903064925

Banca: ING Bank – Sucursala Tg. Mures

Titular: Gageanu Doru Florin.

Dacă vă încurcă drumul la bancă, puteţi dona direct, cu ajutorul cardului sau a unui cont Paypal, folosind butonul “Donate” de pe pagina special creată pentru Ioana aici.

***

UPDATE:

În urma unui consult la dr. Cristoveanu Catalin s-a confirmat că tumoarea e în interiorul globului ocular şi e 2/3 din câmpul vidos (din ochi). În acest caz, clinica la care trebuie efectuată operaţia ar fi Essen din Germania, costurile fiind de aprox. 10 000 Euro.

RMN-ul a fost făcut de către dr. Virgil Ionescu şi, în urma acestuia, a apărut o nouă informaţie, extrem de preţioasă: tumoarea nu pare a fi, totuşi, malignă! Dacă aceste veste uimitoare se adevereşte, Ioana va scăpa de tratamentele post-operatorii de chimioterapie şi radioterapie.

*****

Dacă nu doriţi sau nu puteţi dona, aveţi şi o altă variantă de a ajuta, “interactivă”.

În sprijinul nepoţelei sale Ioana, prietena mea a lansat un eveniment pe Facebook, un bazar unde puteţi vinde sau cumpăra o mulţime de obiecte minunate, banii tranzacţionaţi fiind direcţionaţi integral în contul tatălui Ioanei.

Aici este evenimentul: Vindem şi cumpărăm pentru Ioana. Intraţi, alegeţi, licitaţi… sau chiar vindeţi obiecte personale, dacă doriţi să ajutaţi în acest fel. Veţi găsi acolo wrap-uri, mei-tai-uri, hăinuţe pentru copii şi adulţi, cărţi, muzică, obiecte hand-made, bijuterii, şedinţe foto, bilete la film, biscuiţi şi alte dulciuri… într-un cuvânt, ceva pentru încântarea oricăreia dintre voi.

Voi fi şi eu acolo, vânzând, cumpărând… vă aştept cu drag, vă aştept să o ajutăm pe Ioana să se facă bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.