Din nou despre alăptarea gemenilor şi a bebeluşilor prematuri

Aug 3, 2012 by

Din nou despre alăptarea gemenilor şi a bebeluşilor prematuri

Pentru a celebra cea de-a douăzecea ediţie a Săptămânii Internaţionale a Alăptării, dar și pentru a încuraja alăptarea gemenilor și a bebelușilor prematuri, am realizat un material cu imagini din arhiva noastră personală, însoţit de câteva gânduri bune, pozitive, pentru proaspetele mame. Am muncit mult pentru a-i da o formă cât mai “blândă”, cât mai pro-activă, cât mai puţin susceptibilă de a genera polemici “pro” şi “contra” importanţei alăptării bebeluşilor născuţi prematur sau a celor din sarcini multiple. De aceea, îndemnul meu este la toleranţă, empatie şi suport pentru mamele aflate în situaţii delicate, de respect faţă de eforturile lor de a le oferi bebeluşilor lor tot ceea ce au ele mai bun, de la dragoste şi grijă, până la lapte matern.

Copiii născuţi prematur, în egală măsură cu cei născuţi din sarcini multiple, au nevoi speciale la naştere. Medicii vor face totul pentru sănătatea lor, însă prezenţa mamei lângă ei este la fel de importantă!

Dacă eşti proaspătă mamă de bebeluş născut prematur, dacă eşti sau vei fi mămică de gemeni, te felicit şi-ţi doresc ca startul în viaţă al bebeluşului sau bebeluşilor tăi să fie cât mai frumos, mai sănătos, mai lin şi lipsit de emoţii negative! Îţi doresc multă putere, multă răbdare, dar mai ales multă încredere în tine şi în copiii tăi!

Ai nevoie de un sfat, de o încurajare de la o mamă trecută prin asemenea momente cu bebeluşii ei? Acesta este mesajul meu pentru tine:

Nu-ţi fie teamă de aparenta fragilitate a copilului sau copiilor tăi. Oferă-i bebeluşului tău dragostea ta, mirosul tău, vocea ta… ajută-l să simtă că-i eşti aproape, că lumea în care a venit e frumoasă, că lumea voastră va fi securizantă şi plină de afecţiune şi iubire! Oferă-i laptele tău… e darul cel mai de preţ pentru a-l ajuta sa crească şi să prindă puteri, alături de dragostea ta necondiţionată! Nicio formulă de lapte praf pentru prematuri nu poate egala bogăţia de nutrienţi şi anticorpi a laptelui matern, pe care organismul tău îl va “prepara” cu atât mai special, pentru a corespunde nevoilor particulare de creştere ale micuţului tău bebeluş.

Gemenii pot fi alăptaţi! Copiii născuţi prematur pot fi, la rândul lor, alăptaţi! Laptele matern nu are substitut… dacă întâmpini probleme de lactaţie sau nu știi cum să inițiezi alăptarea gemenilor și a bebelușilor prematuri, cere sfatul unui consilier. Informarea şi suportul sunt la fel de importante ca şi dragostea pentru bebeluşul tău şi voinţa personală de a reuşi să alăptezi!

În jurul tău sunt o mulţime de persoane care te vor ajuta, care îţi vor spune că “Poţi!” şi că “Laptele tău este minunat, hrănitor şi săţios!”, care vor avea încredere în tine şi în bebeluşul tău şi nu te vor judeca… E minunat să fii susţinută în eforturile tale, să fii încurajată, să te simţi puternică pentru a-i oferi lapte matern bebeluşului tău!

Mai multe informaţii cu privire la alăptare şi beneficiile laptelui matern vei găsi oricând aici:

Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA)
La Leche League (LLL) România
Mami, alăptează-mă!
Mama, lapte!
Mame pentru Mame
Naşte cum simţi
Totul despre mame

Grup de suport Facebook: “Clinica de alăptare”.

8 Comments

 1. Esti minunata! Te admir mult si te imbratisez!

 2. Mami

  Un clip plin de emotii! Am plans… Este extraordinar! Bravo!

  • Carla

   Mă bucur că am reuşit să transmit emoţie prin aceste imagini… sper ca ele să ajungă la cât mai multe din mamele în nevoie, înainte de a renunţa să încerce alăptarea copiilor lor…

 3. Carla draga, aseara cand am vazut filmuletul tau n-am putut decat sa ma minunez, sa plang si sa imi doresc sa te fi cunoscut.
  Esti o scumpa si ma bucur ca ai gasit putere sa mergi mai departe. va doresc sanatate, sa va bucurati din plin de fiecare zi si sa pretuiti ceea ce aveti.

  • Carla

   Mulţumim de urări şi vi le întoarcem, împreună cu alte gânduri bune!

 4. Carla, e absolut superb filmul tau!
  Ai toata admiratia mea – si o imbratisare maaaaare si stransa!
  Sofi si Nati sunt niste norocoase – au stiut ele de ce te-au ales 🙂

  • Carla

   Suntem o familie de norocoşi, am mai zis eu undeva că într-o viaţă anterioară am lucrat la ăia cu vidanja, cred! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.