Dovlecel pane

Jul 10, 2012 by

Cred că varianta aceasta de dovlecel pane este una din cele mai complicate (dar şi cele mai gustoase!) pe care le-am făcut vreodată, din cauza timpului de curăţenie a bucătăriei, la final… 😀

Fără altă introducere, iată deci reţeta şi modul ei de prepaprare:

Dovlecel pane

Tutorial video:

Ingrediente:

1 sau mai mulţi copii dornici să ajute la pregătirea mâncării

1 sau mai mulţi dovlecei tăiaţi felii

o farfurie cu făină

o farfurie cu 2-3 ouă bătute

o tigaie cu ulei încins, pentru prăjit

Timp de pregătire:

aprox. 1 oră pentru pregătirea şi prăjirea dovlecelului + aprox. 1 oră pentru curăţat copiii şi bucătăria. 😛

Mod de preparare:

Li se arată copiilor ce au de făcut, trecând o felie de dovlecel prin făină şi ou.

Apoi mama se aşează cuminte la o parte, îşi pune o cafea sau un ceai, ia o revistă, o carte sau aparatul foto şi lasă copii să facă ceea ce ştiu ei mai bine: “mizerie creativă”. 😀

Nu uitaţi de uleiul încins! Din când în când amintiţi-vă să învârtiţi dovlecelul, să scoateţi feliile prăjite şi să puneţi altele în loc.

Tati al nostru a decretat că a fost cel mai bun dovlecel pe care l-a mâncat vreodată. Musafirii noştri, în cinstea cărora am pregătit masa, s-au declarat la fel de impresionaţi. 😀

Related Posts

Share This

8 Comments

  1. Manu

    Vrem si noi!!! Bun-bun!!

    • Carla

      Manu, cu mare plăcere pregătim şi pentru voi ceva special, dar trebuie să veniţi încoace! 😛

  2. Manu

    Si, sa nu uit, asta-i din categoria: “Omo- murdarirea este buna!” 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=kg-niZqpFFc

  3. Cred ca au fost cei mai buni dovlacei mancati de voi vreodata:P

  4. Ioana - fan dovlecel pane

    Data viitoare sa incercati sa-i treceti si prin pesmet. Faina, ou, pesmet – asta ar fi ordinea. SI ca sa nu va chinuiti prea mult, taiati dovlecelul pe lung. Dupa ce i-am facut prima data asa, m-am intrebat de ce oare m-am chinuit ani la rand sa prajesc feliile acelea mici?
    Inainte de a le praji, las feliile vreo 30 de minute cu un pic de sare – se inmoaie.
    Felicitari pentru ajutoarele din bucatarie!

    • Carla

      Ioana, de obicei folosesc şi eu pesmet pentru pane-uri, însă ar fi fost prea mare complicaţia, când fetele s-au oferit să mă ajute… 🙂

      Şi-aşa a ieşit un mare maglavais la final!:D

      Voi încerca şi varianta tăierii pe lung, m-am gândit şi eu la asta dar n-am pus-o în aplicare până acum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.