Pentru Bibi

Dec 7, 2011 by

Pentru Bibi

Pe Bibi îl cunoaşte prea multă lume deja.

Din păcate, momentul său de celebritate sa nu vine din faptul că face ceva nemaipomenit pentru a ne distra pe noi. Povestea sa abia acum se scrie, aşteptând să se întâmple un lucru mare, care să-i dea un happy-end, aşa cum speră toată lumea, cunoscută şi necunoscută. Căci nu poate exista decât speranţă, atunci când este vorba de viaţa unui copil.

Despre Bibi s-a scris enorm de mult. Însă nu destul pentru a se aduna suma de care micuţul acesta are nevoie pentru a-şi salva viaţa. Bloggeri, ziare, asociaţii umanitare au pledat pentru cauza lui; s-au organizat strângeri de fonduri, spectacole ale căror încasări au fost donate familiei lui Bibi, talciocuri unde s-au vândut lucruri minunate în numele lui, licitaţii, donaţii… s-au trimis scrisori deschise (vă rog să o citiţi… veţi înţelege ce luptă duce acest băieţel) şi mailuri de sensibilizare, iar încet-încet oamenii au aflat povestea lui şi au început să se implice în a-l ajuta.

Iată, pe scurt, istoria lui Bibi, aşa cum e ea spusă de părinţii lui:

Pe Bibi il cheama, de fapt, Tudor-Daniel, dar asa ii spunem noi: Bibi. Chiar a si inceput sa raspunda la apelativul asta. Este un bebelus fericit si foarte jucaus, pe care parintii si bunicii il iubesc mai mult decat orice pe lume.

De mai bine de cinci luni, noi- ca si parinti- ne luptam cu incertitudinea stiintei medicale, deoarece fiul nostru a fost diagnosticat cu o boala teribila: Anemie aplastica- in evaluare pentru sindromul BlackfanDiamond, pe scurt DBA.

Ce este DBA?

Sindromul Blackfan-Diamond este un tip de anemie aplastica ale carei cauze nu sunt inca identificate. Este o boala rara(momentan in lume sunt in evidenta aprox. 600 de cazuri) care se manifesta prin incapacitatea maduvei osoase de a produce hemoglobina(celulele rosii din sange). Nu este vorba de o anemie clasica, tratabila cu suplimente, din pacate.

In cazurile de DBA se aplica doze de corticosteroizi care, teoretic, tin boala sub control. Singura alternativa curativa este transplantul de maduva de la un donator compatibil. Tudor este pe tratament de corticosteroizi de mai bine de trei luni si, spre disperarea si dezamagirea noastra, acesta nu da randament. Salvatoare pentru el sunt transfuziile de sange lunare pe care le facem la Spitalul Judetean Constanta. Din pacate, aceste transfuzii, care il mentin in viata, ii incarca corpul cu fier.

La inceputul acestui an am fost la clinica Hadassah din Ierusalim, Israel pentru a investiga in amanunt boala (o noua biopsie de maduva osoasa, teste genetice si hematologice). Recomandarile profesorilor de acolo au fost cele de care ne temeam: TRANSPLANT DE MADUVA, o operatie pe cat de periculoasa, pe atat de costisitoare.

Copilul desi face transfuzii lunar (opt pana in prezent) se dezvolta normal, fizic si psihic pentru varsta lui. Este importanta calitatea vietii pe care i-o oferim impreuna cu speranta ca medicina va evolua la timp pentru a-l putea salva.

În contul lui Bibi s-au adunat, până acum, aproape 160.ooo lei. Mai are nevoie de încă 440.000 lei… Şansele lui depind exclusiv de bunăvoinţa şi generozitatea celor care află de povestea lui!

Nu ştiu de ce nu am scris până acum despre Bibi. Întâi din rezerva de a mă mai implica în acţiuni umanitare pentru copii străini, când băieţelul prietenei mele avea – la rândul lui – nevoie de ajutor. Apoi dintr-un sentiment stupid că nu e nevoie şi de mine pentru acest lucru, am stat deoparte, sperând ca ceilalţi implicaţi direct în strângerea de fonduri sunt destui pentru ceea ce şi-au propus să facă, iar gurile şi mâinile lor sunt suficiente pentru a face minuni. Nu e aşa.

Iar acum, sper că nu prea târziu, încerc şi eu să ajut. Şi vă rog şi pe voi să o faceţi.

Bogdana face o treabă grozavă pentru Bibi, iar ei i s-au alăturat – în timp – alte persoane inimoase, persoane extraordinare, care au ajutat cu oricât de puţin pentru ca Bibi să primească o şansă la o viaţă normală. Pe blogul Bogdanei se găsesc obiecte minunate, oferite spre vânzare… astfel încât, cei cărora le plac aceste obiecte, însă nu le dă mâna să doneze pentru campania de susţinere a lui Bibi, pot cumpăra ceea ce le place, sumele integrale rezultate din vânzarea acestor obiecte ajungând în contul acestui băieţel.

Atât pe blogul Bogdanei, cât şi pe pagina de Facebook dedicată lui Bibi puteţi vizializa şi, binenţeles, cumpăra, lucrurile oferite din suflet de către cei  care s-au implicat direct în această masivă campanie umanitară. Vă aşteptăm!

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Nu e niciodata prea tarziu! :*:*

    • Carla

      Mi-am dat seama şi eu, tot contemplându-mi atitudinea rezervată. În final am decis să-mi concentez eforturile şi bunele intenţii către cei care au cu adevărat nevoie de ele, în loc să militez pentru cauze pierdute…

      Sunteţi minunate, voi toate care v-aţi implicat în scrierea acestei poveşti de viaţă… Vă admir enorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.