Tranquility
Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client2/web5/web/wp-content/uploads/et_temp/Tranquility-20658_218x218.jpg) is not within the allowed path(s): (/home:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp:/var/cpanel/php/sessions/ea-php74:/usr/local/lsws) in /home/jocurbanro/public_html/wp-content/themes/Magnificent/epanel/custom_functions.php on line 1020

Jurnal de casă nouă (III)
Una dintre preocuparile tale majore este gasirea armoniei interioare. Pacea sufleteasca si impacarea cu sine sunt elemente definitorii pentru personalitatea ta. Incerci permanent sa te afli in echilibru cu tine si cu ceilalti. Din afara pari o persoana linistita si relaxata, impacata cu sine, iar aceasta impresie pe care o lasi vine dintr-un echilibru interior pe care l-ai construit in timp si pe care iti place sa il protejezi.
Pentru tine interiorul ideal este acela care te indeamna la meditatie, care te ajuta sa te linistesti si sa te regasesti. Ai nevoie de spatii intime, retrase, calme si bine conturate – de senzatia de serenitate. Interiorul casei tale te indeamna la dupamieze lungi cu o carte in mana si o cana de ceai aburind pe masuta din apropiere.
Dintre toate elementele care pot constitui un interior calm sau care pot crea senzatia de liniste, cele mai importante sunt cele de factura cromatica. Alaturi de o serie de parfumuri subtile cum ar fi betisoarele parfumate din santal, bucatele de coaja de portocala si brad puse impreuna la uscat sau buchetele de levantica, culorile temperate si adanci ale atmosferei Tranquility vor implini senzatia de serenitate.
Un albastru frust si grav, doua tonuri de verde rece plin de personalitate, un violet deschis cu efect hipnotic alaturi de alte cateva nuante de rosu desaturat si griuri colorate reci, iata paleta propusa de Tranquility pentru interioare meditative.
Nu uita: poti utilize gama Tranquility cu mult succes pentru dormitoare, bai, spatii de lectura si odihna, terase si balcoane in care iti propui sa-ti petreci timpul in liniste.
(De aici.)
După mai bine de două luni de la demararea lucrărilor, spaţiul nostru de locuit, casa noastră, este departe de a prinde contururi bine definite. Dacă cineva ar vrea o bună exemplificare a conceptului de “gaură neagră”, l-am putea invita la noi. Acesta este locul care înghite materie după nişte formule fizice ce sfidează orice urmă de bun-simţ, iar rezultatul – chiar şi aşa – este departe de ceea ce ar trebui să fie. Aproape 10.000 kg de şapă necesară pentru a îndrepta diferenţe de nivel mai mari de 10 cm, pereţi strâmbi cum nimeni n-a mai văzut, încărcări masive cu sute de kg de tencuială, placări în gips-carton acolo unde niciun meşter n-ar fi reuşit să mai îndrepte ceva, tavane într-o rână – în faţa cărora ne-am dat bătuţi… Detalii “tehnice” care vor rămâne pe veci ascunse ochilor noştri, dar la care s-a lucrat enorm.
Oamenii ce ne ascultă povestea şi ne întreabă “cât am băgat” în renovare până acum, se miră că nu ne-am apucat direct să ridicăm o casă. 😀 Paguba n-ar fi fost cu nimic mai mare.
Între timp, obosită de toate problemele ce nu contenesc să apară, încerc din răsputeri să-mi păstrez încrederea şi optimismul că totul va arăta cum ne dorim, la final. Seara adorm visănd cu ochii deschişi… e momentul meu de linişte, de proiecţie mentală a ceea ce aş vrea să pot surprinde în ambientul acestui apartament.
Aş vrea o casă liniştită, care să-mi amintească de locurile unde mi-ar plăcea să fiu din nou, care să-mi aducă culorile apelor mele de vacanţă, laolaltă cu verdele umbros şi răcoros al pădurilor de munte, cu albul imaculat al zăpezilor proaspete, cu pastelurile din cărţile copilăriei, cu tonurile aprinse şi vesele ce încântă privirile oricărui copil… şi, pentru că nu am viziunea unui designer şi nu mă pot hotărî asupra unei linii unitare în întreaga casă, fiecare încăpere va fi altfel, va spune altceva, va aduce o altă imagine din memoria mea afectivă. Poate nu e neapărat o dovadă de bun-gust în materie de amenajări interioare, dar câtă vreme serveşte atât de bine dorinţelor naostre personale nici nu mai contează altceva.
După achiziţia gresiei, faianţei şi a unei părţi a parchetului, a venit rândul culorilor pentru pereţi. Am avut, astfel, plăcuta surpriză de a descoperi un site dedicat vopselelor şi amenajărilor interioare, aşa cum ar trebui să fie orice site de profil. Pe VreauCuloare am găsit 1050 de nuanţe cu denumiri nebune, din care abia-abia am reuşit să aleg ceea ce nici nu ştiam că vreau :), am găsit sugestii, recomandări, tutoriale, editoriale, tendinţe, imagini care m-au inspirat enorm, feng-shui, noţiuni de teoria culorii, scheme şi contraste cromatice etc. Un site pe care îl recomand tuturor celor decişi să facă o schimbare de culoare, oricât de mică, în casa lor!
Una peste alta, casa noastră se va numi aşa: Strow Hat, Cactus Tears, Monarch Gold, Gided Wing, Blue Angel, Peace Out, Lazy Kiwi şi o bucătărie în tonuri de granit & turqoise (aruncaţi o privire… peisajele acestui fotograf sunt o reală inspiraţie pentru cei în căutare de culori…).
Până atunci însă, în absenţa culorii, casa noastră s-a reinventat parcă mai spaţioasă, mai curată, mai plină de lumină… Tati, uite, nu stăm degeaba!… 😉
curaj, Carla! … si putere sa va pastrati calmul. Nu mai e mult pana va fi totul gata… bani sa fie! 😀 Ai sa vezi ca atunci cand va fi totul gata, veti uita de toate aceste probleme! 😉
Înainte să uit de toate aceste probleme trebuie să le rezolv întâi! 😀
Dar e bine, atâta vreme cât încep să se vadă schimbări…
Pe mine m-ai innebunit cu numele de culori. Suna foarte bine!
Cred ca o sa iasa foarte fain. Dureaza, dar si cand va fi gata!
🙂 Şi pe mine m-au înnebunit denumirile!
Când ai vreodată timp (!!!) şi chef să te distrezi cu aşa ceva, chiar merită să intri pe pagina paletarului de culori şi să parcurgi asocierile între denumiri şi nuanţe… unele sunt absolut hilare! 😀 (gen: Perfect Nothing, Morning Glory, Second Honeymoon, Are You Shure, Proud Daddy etc. :D)…
Demult am cautat mai multe denumiri la culori, in sfarsit le-am gasit aici.