Produse românești care mă fac fericită
Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client2/web5/web/wp-content/uploads/et_temp/Crema-Petrini-29944_218x218.jpg) is not within the allowed path(s): (/home:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp:/var/cpanel/php/sessions/ea-php74:/usr/local/lsws) in /home/jocurbanro/public_html/wp-content/themes/Magnificent/epanel/custom_functions.php on line 1020

Nu sunt eu o mare ”naționalistă” atunci când e vorba de produsele de larg consum, însă am acceptat cu mare drag leapșa pe care ne-a pregătit-o Radu, pentru că de multă vreme voiam să vorbesc despre produsele românești pe care noi le folosim, dar nu găsisem momentul potrivit… Și iată-l.
Cum bărbatul – nu-i așa?! – nu trebuie să aibă nimic al lui într-o casă 😀 … mă rezum la a face un top al produselor folosite de noi, femeile tribului, pentru uz propriu și personal.
Bun, toți mâncăm ouă de la găinile noastre ce fac ”cotcodac!”, ne intoxicăm cu mezeluri autohtone (căci ce nevoie avem de prosciutto crudo, când șoncul românesc e de 10 ori mai bun?!), ne tratăm cu ceaiuri românești, dăm pe gât vinuri cum numai noi – puii de daci – știm face! Dar, dincolo de alimentele de bază și de cele câteva piese de lenjerie intimă marca Jolidon (căci pasiunea are și ea limitele ei… financiare), ceea ce este tipic românesc în casa mea se găsește aproape în exclusivitate pe etajera din baie.
Iată, deci, topul meu, așa cum l-am încropit dintr-o scurtă și cuprinzătoare privire:
7. Cremă pentru albire, cu extract de păpădie și lămâie (Cosmetic Plant) – m-a ajutat, imediat după naștere, să scap de inesteticele pigmentări ale tenului, care-mi dăduseră de furcă în ultimele luni de sarcină. O recomand, pe principiul ”ieftin și bun”; se găsește în farmacii; se aplică cu răbdare și speranță.
6. Cremă hidratantă AslaVital (Farmec) – crema româneacă ce a pus capăt lungului șir de deziluzii al mărcilor străine, din ce în ce mai scumpe, la care apelasem încercând să mă lupt cu problemele tenului meu (gras și accneic). Nu rezolvă mare lucru, e-adevărat, însă am sentimentul că intră mai puține chimicale în pielea mea… și, placebo sau nu, pielea-mi răspunde ”mă simt mai bine!”, de câte ori îndrăznesc să mă privesc în oglindă.
5. Loțiune tonică cu extract de plante Plant Activ (Etera Cosmetice) – singurul tonic ce nu-mi face fața să arate ca un cactus, a doua zi: ”țepoasă”, aspră, denivelată, umflată și plină de bubițe proaspete; îl folosesc ocazional, după demachiere. Se găsește în rețeauan magazinelor Kaufland.
4. Pudră de argilă pentru tratamente cosmetice AslaVital (Farmec) – o folosesc săptămânal, pentru măști faciale, în combinație cu sucuri proaspete de fructe, ulei de măsline, miere, scorțișoară sau ce-mi mai dă prin cap… n-am mai folosit de ani de zile măști cosmetice din comerț și tenul meu – vorba reclamei – îmi mulțumește în fiecare zi pentru asta.
3. Alcool sanitar Mona (Scandic Distileries) – cine n-are spirt în casă, să-și cumpere! Bun la toate, nelipsit din baie, ajutor de nădejde în orice situațiune… nu înțeleg de ce nimeni nu-l pune pe lista bunătăților românești! Unde mai pui că, filtrat prin pâine, ține și de foame și de sete celor ”în nevoie”… 😉
2. Apă de gură cu Clorhexidina și argilă specială AslaMed (Farmec) – de când mi-a spus dentista că apele de gură din comerț sunt la fel ca și restul produselor cosmetice – mai mult ”spumă goală” decât ”medicament”, am mers pe mâna ei și am căutat în farmacii ape care să conțină neapărat această ”clorhexidină”, despre care mi-a spus că e de bază în lupta împotriva cariilor și a celorlalte probleme dentare… Oricum ar fi, gustul ”de după” e minunat de proaspăt și curat!
1. Pentru că, în afară de a fi femeie, acum sunt în primul rând mamă, iar problemele măzărichilor mele sunt cele mai importante… în topul preferințelor mele conduce detașat Crema pentru copii Petrini (Farmec). Am aflat de ea direct pe fundul fetelor mele, pe când fundulețele lor erau mici și iritate ca o portocală, iar asistentele din Centrul de Prematuri le-au tratat cu această cremă. Am venit acasă când fetele aveau puțin peste o lună si pielea lor era perfect sănătoasă, am trecut pe alte creme, scumpe, mărci cunoscute și mult-lăudate… și iritațiile au reapărut. A fost momentul când mi-am declarat marea dragoste pentru Petrini și de atunci o recomand cu toată căldura fiecărei mămici. Nu-i nevoie să mai spun că, de atunci, am spus un fericit adio oricăror probleme de eritem fesier… Iar dacă le-ntrebați pe mamele voastre, s-ar putea să aflați că și fundurile voastre au fost tratate cu aceeași formulă magică Petrini și, fiți sincere: aveți altundeva pielea mai fină și curată ca acolo?! 😀
Crema Petrini se găsește în majoritatea rețelelor de farmacii, existând atât varianta produsă de Farmec, cât și creme produse în laboratoarele proprii ale farmaciilor, după o rețetă comună, pe bază de oxid de zinc, extract de musețel, ulei de galbenele, argila și alte extracte naturale. Crema are reale proprietăți de calmare a iritațiilor și de cicatrizare a rănilor, pielea delicată și sensibilă a bebelușilor rămânând moale și perfect hidratată. Nota 10 cu felicitări pentru acest produs!
***
Constat că topul meu este alcătuit aproape în exclusivitate din produse marca Farmec, ceea ce mă întristează oarecum, gândindu-mă cât de puține branduri românești și-au făcut loc pe rafturile produselor cosmetice și, câte dintre acestea, și-au consolidat o poziție îmbucurătoare… Avem produse cosmetice românești pentru care, peste mări și țări, femeile plătesc bani grei, atu-ul constituindu-l lista de ingrediente naturale și formulele păstrate intacte de decenii, iar noi le tratăm ca pe niște Cenușărese… Oare de ce? Oare ”dă mai bine” să avem pe etajeră produse ce subțiază chiar și cele mai generoase portofele, în locul unora simțitor mai ieftine, cu efecte similare, făcute chiar de noi?!
p.s. Dacă și voi folosiți produse românești de care sunteți mulțumite, puteți răspunde invitației lansate de Hotcity de a scrie despre unul dintre ele, recomandările voastre putând fi premiate cu un set de 3 produse din noua gama fara conservanti Gerovital Plant. Data limită pentru participare este 7 martie. Succes!
era si culmea sa nu ai atata Farmec in casa. 🙂 … doar stai la Cluj. Din punctul meu de vedere, Clujul este raiul Farmecului. Ultima data am ajuns acolo acum 3 ani, si vizita mea s-a soldat cu o oprire la magazinul Farmec de la parterul unui centru comercial din zona centrala. Am cumparat pentru toata familia. 😀 … Abia astept sa ajung din nou pe acolo, deoarece acolo gasesc produse mult mai ieftine decat in magazinele/farmaciile din Bucuresti, dar si mult mai variate.
Ar fi pacat sa nu exploatezi la maxim aceasta “binecuvantare” a cosmeticelor romanesti. 😉
E-adevărat că la Cluj sunt mai multe puncte de comercializarea a produselor Farmec decât în altă parte… nici la Timișoara nu găsesc adunate la un loc prea mutle produse și e păcat, pentru că au chestii chiar mișto!
Pe lângă liniile de cosmetice pentru întreținerea feței, au și produse de machiaj foarte bune, eu folosesc și rujuri și oje de unghii de la ei și sunt mulțumită…
Dacă ai nevoie, pot să-ți cumpăr eu și să-ți trimit ce produse vrei… dau o fugă la magazinul lor de prezentare și-ți iau ce vrei. Pe site-ul lor găsești toată gama de produse.
wow, cate creme folosesti 😀 si toate romanesti.
m-ai facut f curioasa cu petrini, nici nu auzisem de ea.
esti de acord sa pun descrierea facuta de tine intr-un articol colectiv Produse romanesti pentru copii recomandate de mamici? punem link catre blogul tau, desigur
Sigur, Dana! Cum spuneam, profit de orice ocazie pentru a recomnda Petrini și altor mămici… poate e doar cazul nostru izolat, insă eu am renunțat și la Bephanthene, și la alte creme scumpe, și nu mai folosesc decât Petrini; nu mai am de gând să fac niciun alt experimet pe fundul fetelor mele, mi-a ajuns și mie și lor chinul din primele săptămâni…
Plus că prețul e chiar obraznic, undeva la 7 lei tubul, în funcție de farmacie.
După ce am făcut câteva experimente cu fetele, am eliminat toate produsele de copii din ritualul lor zilnic de curățenie, iar în prezent folosim doar Klorane (sampon și săpun) la baie, iar la funduleț Petrini. Atât. Fără niciun alt ulei, cremă etc…
Cât despre mine… Doamne-ferește! 🙂 O singură cremă folosesc și un tonic, doar ocazional. Plus argila, după baie. Ceea ce am enumerat e cam tot ce am mai păstrat prin baie :); am renunțat nu demult la toate depozitele de cosmetice și detergenți pe care-i aveam.
Asla Vital e crema mea de multi ani, de argila pudra nu mai zic. De cate ori ajung in tara imi umplu valizele cu: creme de la Asla Vital, creme de galbenele, alcool medicinal, ceaiuri si tincturi :))))
Inca ceva dupa care sunt inebunita (sa nu radeti de mine) sunt creioanele de ochi “Ada” 🙂
de acord cu creioanele Ada, nici nu mai conteaza ca sunt the cheapest, dar sunt the best.