Prăjitură (de post) cu cocos

Dec 11, 2010 by

Grație blogului culinar al Laurei, o sursă inepuizabilă de inspirație, am pregătit zilele trecute o prăjitură de post extraordinar de bună, pe care am decretat-o câștigătoare absolută la categoria ”Prăjitura cea mai ușor de făcut” (la fel spusesem și despre Negresa cu banane, dar aceasta e de departe mai rapidă ;))… plus că, pentru preferințele mele în materie de dulce și dulciuri, textura umedă și cocosul din abundență au adus această prăjitură în topul preferatelor mele all-time…

Iată, deci, rețeta:

Prăjitură de post cu cocos

Ingrediente: 1 cană de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de nucă de cocos, 1 cană de lapte de soia (sau normal, dacă nu vreți să fie de post), 1 plic de praf de copt, 1 lingură de cacao, esență de vanilie.

Pentru preparare, într-un vas se mixează rapid făina, zahărul, cocosul, laptele de soia, esența de vanilie și laptele de soia. Ingredientele nu trebuie cântărite, e necesară doar folosirea aceleiași măsuri pentru fiecare. Eu am avut nevoie de mai puțin de 5 minute să pun tava la cuptor.

Amestecul obținut se varsă într-o tavă unsă cu margarină/ulei și tapetată cu făină, păstrând un sfert din compoziție, care se amestecă cu cacaoa și se toarnă deasupra, neuniform.

Prăjitura se coace la foc potrivit pentru 30-40 de minute (se probează cu scobitoarea), apoi se lasă să se răcească în tavă. Înainte de servire se poate presăra cu zahăr pudră.

Se taie mai ușor cu un cuțit umezit în apă, am observat eu.

Atâta tot! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.