8 luni și o zi (+ încă 4 zile să scriu!)

Nov 30, 2010 by

Așa arăta strada noastră în această dimineață:

A venit iarna, da! Debutul celei de a noua luni a măzărichilor s-a făcut pe fond alb și pufos, spre marea bucurie a Scumpei și a tuturor copiilor… Ar fi trebuit să scriu ieri despre a opta noastră aniversare, însă ce și-e și cu doi copii agitați nevoie-mare, cu gingiile umflate și energie la maxim, pentru țipat…

Luna a opta a zburat peste noi, pur și simplu! Fără a aduce progrese majore, am avut însă impresia că în fiecare zi măzărichile au făcut ceva nou… Mersul de-a bușilea a rămas utopie și în această lună, mai ales că de când au descoperit cutia cu jucării puține alte lucruri mai au relevanță! Statul în picioare a rămas una din marile bucurii ale fetelor, practicat cu măsură, sub formă de exercițiu zilnic. Vocabularul a rămas la fel de sărac, cu excepția celor două cuvinte pe care Sofia se chinuie să le rostească de câteva ori pe zi, fără însă a-i reuși mereu: ”Ma-ma!” când vrea să mă cheme sau să mă facă atentă și ”opa!”, când o așez undeva, o ridic sau se răstoarnă… Nu cred, totuși, că știe ce înseamnă mama și că eu sunt aceea, mai degrabă îmi pare o aglomerare de sunete ce-i vin natural, la supărare, mulți copii făcând la fel. Nati, pe de altă parte, continuă să converseze pe limba ei, formată în majoritate din vocale, consoane folosind numai când este extrem de supărată.

Și totuși, începem să ne înțelegem din ce în ce mai bine cu ele! Sunt mereu expresive, poți citi cu ușurintă pe fața lor bucuria, încântarea, curiozitatea, supărarea, refuzul de a mai mânca, dorința de a le lua în brațe și câte și mai câte… De altfel, comunicarea lor se face nu numai cu expresia feței, cât și din gesturi, atitudine, chiuituri sau țipete… Imposibil să nu înțelegem ce vor de la noi! 😀

Așteptăm și primii dințișori, de săptămâni bune deja! Fetele au, amândouă, Nati are gingiile umflate, cu beșicuțe ca boabele de orez… la pachet cu smiorcăielile de rigoare, plânsete fără motiv, mânuțele mereu în gură, jucării smotocite, indispoziție ce ține cu zilele… Motiv pentru care zilele sunt, în majoritate, pline de griji… Sofi, teoretic, a scăpat pentru o vreme, de ce a fost mai greu.

Prin urmare ne smiorcăim cât ne țin puterile,

și nici seara nu cedăm!

Am lăsat la final rușinea cântăritului… Nu avem de raportat decât 7350 gr pentru Sofia (a crescut 230gr în ultima lună) și 7230gr pentru Natalia (cu un plus de 330gr). Adăugăm și 1cm înălțime la catastif, măzărichile însumând în prezent 67cm fiecare. Mesele sunt, în continuare, dureroase și triste :), mai puțin prânzurile de joacă, stil BLW, unde e mare fericire pentru fete să-și testeze noua abilitate proaspăt descoperită, și anume aruncatul lucrurilor pe jos…  Și ce ”frumos” arată bucătăria după ce toate bunătățile din farfurie sfârșesc aruncare care încotro!

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. Multe inainte! Sa fie sanatoase si voioase si sa aiba parte de tot ceea ce va doriti pentru ele.

 2. Mihaela

  Multe zile inainte!!!Ce frumos e la voi!!!Asteptam si noi zapada insa nu da semne ca e pe aproape.Ma bucur ca mazarichile sunt asa de stabile(noi nu prea reusim nici acum sa ne mentinem echilibrul de a sta in sezut,cade destul de mult si nici vb sa se ridice),folositi premergatorul?Noi da,chiar dca dr a spus sa nu o pun pana nu sta f bine in fundulet pt ca e asa de agitata si de vioaoie ca nu prea mai stim ce sa facem.Rabdare sa se joace cu jucarii nu prea are,f putin interes arata fata de ele in schimb telecomenzi,telefoane,flori,etc.
  Cum stau cu imunitatea?Au facut ceva viroze,noi f des facem,poate ca si din cauza bazinului.

  • Din fericire, încă n-am avut parte de nicio răceală serioasă… doar mucișori când și când, aspirați cu multă răbdare. Of,d ar ce ne-ar place și nouă la bazin… fetele sunt înnebunite după bălăceală!

   Premergător nu folosim, nici nu avem spațiu adecvat (casa are praguri și trepte interioare), dar am citit că nici nu e foarte sănătos, din motive de schimbare a centrului echilibrului și de ”leneveală” a copilului… 🙂

 3. Ce frumos e la voi!!!!Super!!! Spuneti voi iernii ca o asteptam si noi :(.La multe luni cu sanatate si liniste pt fete si pt voi!!!Si nu e o rusine proba de cantar: chiar stati foarte bine daca ne gandim ca au o luna de recuperat.Sa vezi luna asta nebunie la cantar de la atatea sarmalute si cozonaci.Glumesc :).Important e ca sunt sanatoase , cresc frumos si ca va fereste Dumnezeu de probleme.Va dorim sa fie la fel si de acum inainte.Multi pupici!

  • Se pare că proba rușinoasă a cântarului a rămas doar o amintire… pentru că în 2 săptămâni au recuperat, adăugând un plus de peste 300 gr… M-am liniștit! 🙂

 4. Magda

  Ți-am scris un mail. Când ai vreme, te rog să îmi răspunzi. Mersi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.