Un pas mare pentru noi, un pas mic pentru omenire

Oct 1, 2010 by

Dragă Planetă,

În primul rând, am vrea să-ți mulțumim pentru locurile minunate pe care le găzduiești pretutindeni pe scoarța ta! Mami ne-a povestit deja, încă din burtică, ce de minunății sunt pe acest pământ și câte locuri extraordinare sunt de vizitat și admirat! Când vom mai crește doar puțin, mami ne-a promis că ne va arăta un album mare cât noi, plin cu fotografii minunate din toată lumea și ne va povesti despre fiecare în parte! Iar când vom crește mai mult și vom fi oameni mari așa ca mami și tati, sperăm să putem să vedem cu ochii noștri  cât mai multe dintre aceste peisaje de vis!

În al doilea rând, te rugăm să ne scuzi că – momentan – te murdărim cu o cantitate însemnată de pamperși plini cu ”de toate”, însă promitem să creștem și să învățăm cât mai repede să facem la oliță!

Dar vrem să ne revanșăm. Și, uite, chiar dacă suntem atât de mici, mami ne-a explicat că deja producem – prin simpla noastră existență, o mulțime de deșeuri care pot fi cu ușurință reciclate: cutii de carton de la laptele praf, cutii de ceai, cutii de cereale, sticle de apă plată… Iar noi, pentru că suntem ascultătoare și avem încredere în ce ne învață mami și tati, am decis să colectăm selectiv!

Dacă noi putem, cum să nu poată și oamenii mari?!

Sperăm ca ceea ce noi reciclăm acum să se transforme în lucruri utile, în viitor: cărți de povești, cărți de școală, chiar hârtie igienică pentru vremurile bune ale oliței! 😉 Și mai sperăm ca puținul pe care noi îl facem în sprijinul colectării selective să salveze de la tăiere măcar un copac, la umbra căruia să ne jucăm, fericite, când vom mai crește…

Te rugăm să le spui oamenilor mari că noi, copiii, avem nevoie de aer curat și de locuri verzi, curate și nepoluate, pentru a crește sănătoși!

Cu drag,

Măzărichile VERZI.

Related Posts

Share This

10 Comments

 1. ayandari

  vai ce mutrute mirate au dragele de ele, ce-o fi fost in capsorul lor intr- atatea cutii de laptic si de ceai?Excelenta ipostaza! 😀

  • Spre deosebire de alte momente când le-a pus mami la pozat forțat, de data aceasta chiar s-au distrat maxim! 😀 Le-a plăcut mult să ”fușărească” toate acele cutii și cartoane…

 2. Ce dulci sunt!!!!!!!!!!!!

 3. Arturicii'S

  Dragi Mazarichi,

  va felicitam pentru ca ati reusit sa faceti un asa mare pas!

  Mami a noastra a incercat sa va ofere o diploma/un cadou/o felicitare insa nu s-a putut hotari.

  Asa ca va rugam pe voi sa va alegeti:
  http://www.google.ca/images?q=eco+baby&um=1&hl=en&biw=1345&bih=555&tbs=isch:1,itp:clipart,ic:specific,isc:green&source=lnt

  Go Green Go!

  Arturicii’S

 4. Dragele mele, iertati-ma ca n-am ajuns pana acum sa va multumesc.

  Is cam uituca si mult prea ocupata. Cand mai veniti la Timisoara, ii dau lu’ mami bicicleta sa va invete sa mergeti pe ea. Sau va plimb eu in cos. :))

  O sa va placa mult cu bicicleta si va doresc sa faceti cat mai multe plimbari cu mami si cu tati si sa cresteti asa frumos cum stiu ca va va invata mami. :* :* pentru amandoua.

  Multumesc de sustinere >:D<

  • Tomata, ne pare rău că finalul concursului nu a fost cel așteptat de tine… Am urmărit cu înfrigurare clasamentele și ți-am ținut pumnii și pumnișorii pentru bicicletă…

 5. Bravo,e un pas intelept,intoarcerea la natura:)Mama si cate cutii din astea de Lactana am stocat si noi la primul copil,nu ne-a dat prin bila sa facem ceva interesant cu ele.E drept ca nici nu aparusera atunci “clopotele” de colectare selectiva,abia intrasem in ue:)
  Un pont ca sa eliminati sticlele de apa plata,noi am montat purificator de apa la chiuveta cu un robinet separat si sa stii ca e buna de baut.Alt pont ar fi scutecele refolosibile pe care ne pregatim si noi sa le incercam,sau pur si simplu scutece de finet cum erau odinioara (eu o mai tin in casa cu ele de cand s-a iritat foarte rau in pampers)si detergenti ecologici.Uite asa Mazarichile vor “polua” si mai putin:)
  E bine ca usor,usor,cu pasi din astia mici se pot schimba lucrurile(desi carcotasii vor spune “ei si ce,ca oricum respiram aer imbacsit”)

  • Gabriela, ai dreptate… se pot face încă multe pentru a trăi mult mai verde de atât!

   Apă plată, din fericire, nu folosim… apa potabilă de Cluj este foarte curată și bună, pentru fete o fierbem și e numai bună de făcut lăptic.
   Detergenți bio am și eu în vedere, pentru menaj… spălat podele, vase etc.
   În schimb, scutece de pânză… no way! 😀 Abia apuc să le spăl și să le schimb pe fete așa cum sunt… nici moartă nu m-aș apuca de spălat scutece de pânză! 🙂 Iar cele refolosibile nu mi se par un câștig: am făcut cu soțul un calcul și nu ne-a ieșit cu nimci avantajos (detergenți, apă în plus pentru spălarea scutecelor, electricitate, numărul mare de scutece pe care ar fi trebuit să le achiziționăm)… Am zis pas. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.