Pur si simplu RESPECT.

Aug 21, 2010 by

Reproduc, în cele ce urmează, rândurile unei mămici stabilite  în Canada, care deunăzi povestea pe un forum cum s-a distrat cu copiii ei, la un festival “orășenesc”… Alte comentarii sunt de prisos. 🙁

Pur si simplu Respect.

“Surpriza oferita ieri copiilor a fost un super festival, intins pe niste hectare ale unui aeroport. Practic organizat pe un camp.

O scena imensa, 2 mai mici, 20 de locuri de unde sa iti cumperi tot felul de mancaruri, zeci de locuri de distractie pt micuti si ptr adulti, o zona impresionant de mare cu jocuri gonflabile ptr cei mici.

V-am descris cele de mai sus pentru a incerca sa va redau grandoarea evenimentului.

Si, ca sa va ofer si o imagine, cam asa arata locul.

Zona care m-a impresionat insa era compusa din 3 corturi+o terasa.

Cortul 1:

Intrare discreta, mocheta pe jos, o lumina blanda inauntru, cateva ventilatoare, 10 fotolii speciale, 10 perne dedicate.
Era cortul special pentru alaptat.

Cortul 2, impartit in mai multe zone:

a. Zona ptr preparat mancarea puilor.

Sticle cu apa plata la discretie, incalzitoare ptr biberoane, 4 cuptoare cu microunde, bavetele de unica folosinta, scaunele specciala, terasa ptr servit masa.

b. Zona ptr schimbat scutecele

20 de saltelute de schimbat bebe, hartii speciale de unica folosinta ptr acoperit salteluta, scutece la discretie, servetele umede, servetele uscate.

c. Zona ptr micutii ce folosesc olita

Servetele umede, uscate, loc ptr golit si loc ptr spalat propria olita.

Cortul 3:

Chiuvete de inox, apa calda si rece, sapun, dezinfectant, crema de maini, crema de soare, servetele uscate.

Sa pot intr-un loc plin de lume, la un festival adresat atat celor mici insa si celor mari, sa am un loc ferit de agitatie sa o alaptez pe Sabina, sa o schimb intr-un loc discret, sa imi spal pe maini baietii civilizat, mi s-a parut atat de plin de respect fata de cei mici si fata de parintii lor.

Era gratuit, nu era aglomeratie, aveau personal care te intampina zambitor.

Cum spuneam….Respect.”

E de ajuns?!
Dacă nu, vă pot oferi și câteva din rândurile unei alte mămici, care tocmai a născut și zilele trecute se pregătea pentru marele eveniment…

“Pe 2 august avem intalnire cu anestezistul sa discutam despre ce fel de anestezie ar fi mai potrivita mie, apoi cu o asistenta care sa ne explice cum o sa desfasoare ziua marii intalniri, ce tre sa faca taticu, ce trebuie sa aducem, etc.
Ne-au intrebat daca avem familie sa ne ajute cu bebei, am zis ca suntem singurei asa ca a facut cerere la “policlinica’ cartierului sa ne puna la dispozitie o sora medicala care sa ne ajute dupa nastere cu alaptatul, baita bebeilor, etc. Tot ea va veni si inainte cu saptamana sa verifice daca avem tot ce ne trebuie pentru a primi bebeii.
– asistenta a facut cerere la medic sa-mi dea pompa de san pe reteta asa ca nu am sa platesc nimic
[…]
Joi vine asistenta de la policlinica sa-mi dea un scurt “curs prenatal”, sa verifice daca avem totul pentru bebei (patut, hainute, biberoane, etc.) iar dupa nastere o sa am o asistenta cate 6 ore pe saptamana sa ma ajute, nu e mult da macar sa-mi dea timp sa fac un dus si o mancare calda…”

De ce m-am născut în lumea a treia?! 🙁 De ce copiii mei s-au născut tot aici?! 🙁

6 Comments

 1. of,, Carla ce tot spui tu aici?? Exista asa ceva pe planeta noastra?? 🙂
  suna ca o poveste…..

 2. Există, da… Și știi ce mi se pare și mai trist?!
  Că, de vreme ce aici la noi nu poate să existe, n-avem nici noi forța și ambiția să ne ducem acolo unde povestea aceasta frumoasă să devină realitate cotidiană! 🙁

  • tina

   aici este carlita fetsivalu’ montgolfier am fost cu balonul anul trecut si azi mergem aoclo din nou ca iara avem bilete- cata le primeste la banca si asa e tot ce ai scris- intradevar sunt amenajate locurile alea,
   si tot ce ai scris asa e-pana nu veiz normalitatea numa poti sa ti-i inchipui dar intradevar totul e mai normal si mai usor aici

   sper sa aveti puterea sa faceti ce vi voua si la fetite mai bine

   pusi scumpa carla

 3. Oana

  Iubita mea, solutzia e simpla: emigratzi! Si asa in tzari ca si Canada, Australia, Noua Zeelanda sunt posibilitatzi nelimitate de emigrare, tot felul de programe, sunt disperatzi dupa oameni…
  Ofera-le copiilor tai sansa la o viatza mai buna, in loc sa te intristezi vazand ca in alte partzi se poate…

 4. ursulet

  in situatia ta solutia cea mai bena este sa emigrezi.SUCCES>>>>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.