Săptămâna 28

Feb 14, 2010 by

Să nu credeţi că, din nou, am absentat nemotivat!

Nu. Mami şi tati au alergat ca bezmeticii, într-o cursă contra-timp demnă de filmele americane de acţiune, să găsească o căsuţa adevărată pentru măzărichi. Şi au găsit!

Bun, povestea este muuuuuuult mai lungă şi zbuciumată de atât, însă ceea ce contează este că – după ce am vizitat o grămadă de apartamente de tot felul, l-am găsit pe acesta şi am ştiut imediat că “el este!“… Spaţios, luminos şi plin de căldură, era exact spaţiul în care îmi imaginam că aş vrea să trăiesc: nici prea mic şi înghesuit, nici prea mare – ca să ne pierdem în el… Poziţionat într-un cartier liniştit, cu copaci şi verdeaţă, relativ aproape de ai mei, relativ aproape de centru, ca să poţi face o plimbare pe jos până acolo, foarte aproape de două mari hypermarketuri… orientat spre răsărit, ca să fie luminos dimineaţa şi răcoros dupamiaza… Este perfect pentru noi!

Aşteptăm acum, cu sufletul la gură, aprobarea creditului de către bancă şi ne rugăm să nu ne fi bucurat prea devreme de ceea ce vrem să devină adevărata noastră casă, într-un viitor cât mai apropiat. Visăm la decoruri, la amenajarea spaţiilor după propriile gusturi, la ferestre mari, cu lumină multă şi perdele vaporoase, la mobile frumoase şi zugrăveli în culori vesele … of, la câte nu visăm!!!

*****

Iar acum despre noi: tocmai am trecut de săptămâna 28 de sarcină, în ritm alert şi agitat aproape în permanenţă. Suntem pe ultimul sfert de drum, conform predicţiilor doctoriţei, care nu crede să putem rezista mai mult de 36 de săptămâni. Ne ocupăm de ultimele cumpărături, am ajuns deja la capitolul “pampers şi produse cosmetice pentru baie”, în rest suntem cu dulapurile pline de cele trebuincioase unei bune creşteri. Nu avem cărucior, dar sperăm să ne hotărâm curând între modelele finaliste. Nu avem cădiţă de baie, dar ni s-a promis una cadou. Nu avem încă pătuţuri, dar le aşteptăm să vină din Ungaria de la o zi la alta, împreună cu scăunelele de mâncat. Nu avem încă aşternuturi, dar bunica (ce ciudat sună!!!) tocmai şi-a instalat maşina de cusut şi munceşte de zor… Nu avem bagaj de spital, dar îl putem pregăti oricând.

De mâine ne apucăm să spălăm toate hăinuţele, apoi să le călcăm şi să le aranjăm frumos la locul lor… Va urma o curăţenie generală în cateva săptămâni, după care instalarea pătuţurilor şi pregătirea ultimelor detalii. Între timp încercăm să ne odihnim cât mai mult, să facem cât mai puţin efort şi să amânăm cât mai mult posibil iminenţa naşterii. Măzărichile sunt încă prea micuţe să vină pe lume, nu au mai mult de 1 kg şi trebuie să ajungem la minim dublul acestei greutăţi.

Eu mă simt din ce în ce mai greoaie, mai neputincioasă cu cele mai banale treburi. Mă doare spatele ingrozitor, nici măcar culcată nu-mi este foarte bine, burta devine tot mai mare şi grea – uneori am impresia că o să-mi pice cu totul. M-am reîntors la faza mersului noaptea la baie de nenumărate ori, la mâncatul pe întuneric, am ajuns şi la momentul umflării mâinilor şi picioarelor, iar insomniile  mă chinuie chiar şi acum, când toate viitoarele mămici dorm de rup salteaua!… Trăiesc, deci, tot tacâmul strărilor neplăcute ale ultimului trimestru de sarcină şi mă simt ca o balenă.

La ultima cântărire, luna trecută, acumulasem deja 15 kg… de atunci n-am mai îndrăznit să mă urc pe cântar. 🙁

Şi, totuşi, încă zâmbesc în poze… 🙂

p.s. Trusoul măzărichilor ocupă din ce în ce mai mult loc în dulap. 😛

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Anonim

  Hm… Verifica pls cuvantul “călcâm” :d

 2. Manu

  Mai, mai, aveti numai surprize in program! Dati si detalii sau ne tineti in suspans? Arati bine in poze, nu-si da nimeni seama prin ce treci. Numa’ unii stiu ce spui tu acolo… Te pupa si fetele, tocmai au vazut postul. Si nu te mai grabi, ai greseli la “dactilografiat”, vezi ce spune si anonimul mai sus. Ne mai auzim la telefon.

 3. Anonim

  Anonim de la 1 nu e anonim dupa adresa de email 😉
  Anonim de la 1 s-a bucurat foarte mult cand a citit, iar commentul a fost doar de distractie. Pentru ca… e chiar distractiv ce a iesit!

 4. :)) Am corectat! :))

 5. Vaaai, ce ma bucur ca ati gasit apartament. 😀 asta inseamna ca o sa ne vedem mai des siiii ca o sa vad si mazarichile. Oj, the joy.
  Ma bucur tare pentru voi. 🙂

  • 😀 Să dea Dumnezeu să reuşim să învingem birocraţia românească şi să-l luăm… după care facem planuri măreţe! 😀

 6. Anca

  Buna, as dori, daca e posibil, sa-ti trimit un mail dar nu am gasit nicio adresa de contact. Voiam sa te intreb ceva, dar nu public. Multumesc.

 7. Anca, ti-am răspuns pe mail… sper că l-ai primit.

 8. Sexul copilului este stabilit deja deoarece ovulul \nfertilizat contine 46 de cromozomi cu 23 de la mama si 23 de la tata.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ne jucăm de-un an! « De-a mama, tata si copiii - [...] ne iubește enorm și suntem fericiți cum nici nu visasem că voi fi vreodată. Ne-a dar chiar și o…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.