Trusoul măzărichilor: primele cumpărături pentru gemeni

Jan 10, 2010 by

Trusoul măzărichilor: primele cumpărături pentru gemeni

Pentru că tocmai menţionasem cum am făcut, la Budapesta, shopping-maraton pentru trusoul măzărichilor, m-am gândit că o asemenea activitate merită o menţiune specială, tipic mămicească… trebuia neapărat să mă laud cu primele achiziţii făcute!

În primul rând trebuie să menţionez că în materie de piaţă de vânzare de articole copii suntem praf-praf-praf!!! Este penibil ca nimeni să nu aibă iniţiativa deschiderii unor magazine “adevărate” pentru copii, unde cumpărătorul să poată găsi tot ceea ce are nevoie: de la articole de îmbrăcăminte/încălţăminte copii, articole nou-născuţi, hrană, scutece, cosmetice, jucării, cărucioare şi alte accesorii, până la articole pentru mame şi viitoare mame… de ce vecinii noştri pot, iar noi nu?! De ce la unguri găseşti o mulţime de centre comerciale dedicate copiilor în fiecare orăşel, iar noi nu suntem în stare să avem măcar unul  singur în oraşele mari?!

Este frustrant să constat cât suntem de înapoiaţi în această privinţă, cât de puţin avem din ceea ce piaţa poate oferi!… Şi cât de exagerate sunt preţurile noastre, în minusculele magazine-boutique din mall-uri, raportat la oferta de produse atât de sărăcăcioasă! Intru într-un magazin românesc şi ce găsesc? Câteva bare cu umeraşe pe pereţii laterali, câteva articole de încălţăminte pe un raft, 3 cărucioare şi 10 jucării stivuite în mijlocul magazinului… Iar preţurile… le cunoaştem cu toţii.

Intru într-un magazin unguresc şi ce găsesc, în schimb? O Hală imensă, cu raioane specializate pentru fiecare categorie de produse în parte, cu sute, mii de produse pe rafturi! Zeci, poate peste o sută de modele de cărucioare, de scăunele pentru maşină, de mobilier, de orice ar avea nevoie viitorii părinţi… Hăinuţe, jucării, hrană, cosmetice, cărţi, accesorii, gadgeturi… orice pentru trusoul copiilor şi pentru părinţi! Este extraordinar cât de bine aprovizionate sunt magazinele ungureşti şi e uimitor ce calitate au produsele, la preţuri muuuuuuuuult mai bune decât cele româneşti! Ruşine nouă.

Dar să revin la măzărichile noastre: ne-am antrenat într-un tur de forţă de câteva zile, dedicându-ne în exclusivitate listei de cumpărături pentru ele. Am reuşit, astfel, să cumpărăm pătuţuri cu saltele şi aşternuturi, scaune de maşină, scaune de mâncat, hăinuţe, ceva jucării, produse electronice, alte accesorii, biberoane şi suzete… Din păcate, n-am găsit cărucior, oferta  pentru gemeni fiind destul de limitată iar pretenţiile mele cu privire la calitate şi mai ales utilitate puţin prea mari pentru ceea ce am găsit disponibil.

Dar e bine şi atât: mare parte din ceea ce vom avea nevoie este deja frumos aranjat în dulapul măzărichilor. Restul urmează să-l cumpărăm în viitorul cât mai apropiat, ca să nu ne prindă pe nepregătite o eventuală sosire a berzei în avans, care se poate hotărî să vină oricând… Eu sper totuşi ca măzărichile să rămână în păstaia lor cel puţin încă 10 săptămâni, ca să prindă puteri şi să se nască sănătoase şi frumoase.

De încântare, am fotografiat toate lucrurile pe care le-am cumpărat pentru trusoul măzărichilor… vreau să le păstrez în amintire! Sunt minunate toate acele lucruşoare! Atât de mici, minuscule chiar, sugerând cât de mici şi fragile vor fi, la rândul lor, şi cele care le vor purta în curând! Mi-a fost atât de drag să le aleg, să le cumpăr, să le arăt tuturor, ca pe o comoara de mare preţ, minunându-ne cu toţii de gingăşia lor!

trusoul gemenilor

Din trusoul măzărichilor

Deşi îmi propusesem o anumită paletă de culori, neutră, m-am trezit în final cu o mulţime de lucruşoare roz, dar erau atât de drăguţe, încât n-am putut renunţa la ele. Mi-am promis însă ca pe viitor să mă orientez în cât mai mare măsură către roşu, galben, verde, alb şi crem…. Vreau ca atunci când deschid dulapul măzărichilor să mă întâmpine un curcubeu de culori!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ne jucăm de-un an! « De-a mama, tata si copiii - [...] un jurnal de bord. Nu voiam să se piardă nimic din ceea ce ni se va întâmpla, nu voiam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.