Săptămâna 24 de sarcină gemelară: Ne-am întors…

Jan 10, 2010 by

Săptămâna 24 de sarcină gemelară: Ne-am întors…

Să mă ierte stimabilele măzărichi pentru această prea lungă absenţă, însă am avut un sfârşit de an mai aglomerat decât crezusem că ar putea fi. Un scurt update al jurnalului nostru de sarcină ar suna cam aşa:

  • 3 săptămâni de pneumonie, tratată cu ceai, miere, fructe, supe, paracetamol, siropuri si oscilococcillum.
  • mutat în casă “nouă”. Spun nouă cu ghilimele, pentru că doar mutarea în sine ne-a adus într-un spaţiu nou, casa propriu-zisă fiind veche şi cu o amprentă vizibilă de “demodat”, pe care încerc din răsputeri s-o maschez sub obiecte şi decoraţiuni noi.
  • a urmat petrecerea Crăciunului acasă, cu familia şi prietenii dragi.
  • după care ne-am petrecut Revelionul la Budapesta, asezonat cu 3 zile nesfârşite de shopping pentru măzărichi.
  • şi iată întoarcerea “acasă” în urmă cu o săptămână şi continuarea amenajării casei, a punerii lucrurilor la locul lor… ceea ce e departe de a se fi terminat.

Ne liniştim, însă, încetul cu încetul. Astăzi intrăm în săptămâna 24 de sarcină şi ne “simtem” bine… adică măzărichile se simt bine, cresc sănătoase şi voioase, au deja aproape 500 grame şi, dacă Doamne-fereşte! s-ar naşte acum, cărţile spun că ar avea aproape 85% şase de supravieţuire.  Mama măzărichilor însă, alias eu, a atins etapa unor tot mai mari probleme de mobilitate. Mi-e din ce în ce mai greu să fac lucruri simple: să mă încalţ, să mă aplec, să urc 10 trepte, să stau pe un scaun, să mă ridic din vană… Mai mult de atât, mi-e imposibil să mai stau pe spate sau să mă ridic din această poziţie, motiv pentru care mă felicit mereu pentru preferinţa mea dintotdeauna de a dormi pe partea stângă, aşa cum e cel mai sănătos în perioada sarcinii. Crampele abdominale acute, datorate întinderii uterului, a muşchilor, pielii şi ligamentelor sunt acompaniate constant de dureri de spate mai mult decât supărătoare, indiferent de poziţia în care mă aşez. Statul pe scaun, la birou, a devenit un calvar de care sper să uit cât mai repede, vestea bună fiind că în curând v0i intra în concediul prenatal şi voi putea să mă odihnesc la orizontală mare parte din zi. Iar plimbările lungi, de la birou acasă, au rămas o plăcută amintire.

Măzărichile ne arată în continuare că sunt fetiţe, ar fi chiar o surpriză ca doctoriţa să se înşele la fiecare ecografie făcută! 🙂 De câteva zile au devenit, în sfârşit, şi foarte bătăioase: mă simt frecvent pocnită, ciupită, lovită, îmbrâncită…  Era un aspect pentru care toată lumea părea să se îngrijoreze în locul meu: “cum, încă nu le-ai simţit mişcând?!

p.s. Așa arată gemenii în săptămâna 24 de sarcină.

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. Mă bucur că sunteți bine, toate 3. Cam neplăcută pneumonia în situația ta de graviduță…:)

  2. E urata pneumonia indiferent de circumstanţe… totuşi, zic mersi că n-a fost mai rău de atât.

  3. Daniela Savu

    Ati avut contractii din cauza sarcii gemelare? Mie mi se intareste burta si am contractii, nu mai zic de durerile de burta, intepaturi, pe care le am de la inceputul sarcinii, dar acum sunt mai intense. Sunt in sapt 25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.