Jurnal: Săptămâna a cincisprezecea

Nov 14, 2009 by

Intrăm astăzi în săptămâna a șaisprezecea… Îmi dau seama, cu surprindere, că ne apropiem vertiginos de mijlocul perioadei de sarcină;  zilele zboară mai repede decât credeam şi deja începe să mă cuprindă panica, gândindu-mă la naştere şi la ce va urma… Săptămâna a cincisprezecea a adus vremuri mai bune pentru starea mea de spirit!

Mi-am propus ca odată la două săptămâni să îmi pozez ceea ce în curând se va transforma din “burtică” în ditamai “burtoiul“… Nu ştiu dacă mai încap în rochiţa maro pentru multă vreme, ca să fac o comparaţie vizuală cât mai exactă… deocamdată am spaţiu în ea, deşi schimbările devin – pe zi ce trece – tot mai evidente. Cel puţin eu mă văd tot mai rotundă, în fiecare zi.

Sarcina gemelara la 15 saptamani15 săptămâni.

Vestea bună este că mă simt extraordinar în pielea mea! M-aş îmbrăca numai în haine mulate, mândră nevoie mare de căsuţa  rotundă a măzărichilor. Deşi obosesc din ce în ce mai uşor, încă n-am atins punctul în care să înceapă să mă incomodeze dimensiunile burţii… sau să mă încurce la ceva. Aşa că profit la maxim de această perioadă, ca să mă îmbrac cu toate bluzele şi rochiile  strâmte, pe care mă jenam să le port înainte de sarcină… ca să nu mi se vadă colăceii. Acum am o scuză să se vadă orice! 🙂

Aştept cu nerăbdare primele mişcări, primele semnale din burtică! Şi mai ales ecografia de zilele viitoare… a trecut deja o lună de la ultima întâlnire cu Măz-1 şi Măz-2!

D. a sesizat că încep să umblu cu paşii unei răţuşte… lipa-lipa, cu mers legănat şi grijuliu… Eu aş spune că imit, mai degrabă, mersul unui pinguin. Şi, până în săptămâna a cincisprezecea, nu m-am îngrăşat decât primele 6 kg!… Mă pregătesc, deci, psihologic, pentru mişcarea prin rostogolire din ultimul trimestru. Şi pentru o explozie a cântarului, la un moment dat.

Amnezia de sarcină… 🙂

Ok, recunosc… am fost o mămică denaturată şi am ratat, din greşeală, întâlnirea de săptămâna acesta, cu măzărichile… 🙁 M-am prezentat miercuri la cabinet, plină de emoţie şi entuziasm… ca să aflu că programarea fusese pentru ziua de marţi. Se confirmă, astfel, teoriile despre amnezia temporară în sarcină… Altfel nu-mi explic ce s-a întâmplat în capul meu! 😀

Abia aștept să-mi revăd măzărichile!

săptămâna a cincisprezecea sarcina gemelarăSarcina gemelară: burtica la 16 săptămâni.

Și iată ce se întâmplă cu bebelușii, în această perioadă.

5 Comments

 1. Karl Richter

  Daca uiti, inseamna ca e si o fetita. Cel putin asa se zice in popor

 2. 2 fete cucuiete?

 3. Gabi, Karl, as zice aşa: momentan avem cel puţin o fetiţă! 🙂

  Detaliez acum la un subiect separat! 😉

 4. Oh, ce viitoare mămică frumușică! Arăți foarte bine, carla!:)
  Sarcină ușoară și frumoasă în continuare!

 5. Mulţumesc!
  Să mă vezi acuma câtă sunt!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.