Dublu laureată, cu gemeni!!!

Oct 13, 2009 by

Şi cum stăteam eu liniştită şi senină, citind forumuri şi articole despre sarcină, mă lovește: am uitat să spun oficial! GEMENI!!!

Ecografie gemeni la 9 saptamani

Măzărichea a decis să dubleze miza: la a doua ecografie am aflat cu uimire că sunt fericita posesoare a unei sarcini gemelare. Şocul a durat mult şi bine, am adormit şi m-am trezit de mai multe ori, tot minunându-mă de vestea primită, până când o a treia ecografie mi-a confirmat că – totuşi – nu visez.

La 9 săptămâni, măzărichile măsurau 1,78 cm fiecare. Frumos dezvoltate, inimioarele lor bat din doi săculeţi diferiţi, vestea că sunt gemeni bi-vitelini fiind încă şi mai bună… se elimină astfel mare parte din riscurile ce pot apărea în cazul sarcinilor gemelare univiteline.  Înseamnă că bebeluşii se vor dezvolta individual, hrănindu-se individual, respirând individual, protejat fiecare în propria păstaie. Hurray!

_________

Update: O descriere succintă a tipurilor de sarcină gemelară, a pregătirii pentru naștere și apoi a îngrijirii bebelușilor în primele luni de viață găsiți aici: ”Voiam un copil… și m-am trezit cu doi!”

4 Comments

  1. Doamne, ce frumos!!! Felicitari inca o data si multa multa sanatate, tie si mazarichilor minunate!!

  2. Ce bucuroasa trebuie sa fii 😀 Eu imi aduc aminte de momentul in care medicul mi-a zis : ”Trebuie sa aduci repede o sticla de wisckey.. e baiat ! ”

    Nu pot exprima fericirea care m-a cuprins ! Felicitari oricum. Sa ai o sarcina usoara

  3. Alina, Florin, mulţumim din suflet!

    Şi frumosul abia acum începe…

  4. Felicitari pentru sarcina gemelara!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ne jucăm de-un an! « De-a mama, tata si copiii - [...] însărcinată, undeva chiar în perioada cununiei civile. Apoi am aflat că primisem nu una, ci două măzărichi! Iar restul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.